19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άμεσα ραντεβού με τον πρωθυπουργό ζητούν οι αγροτοκτηνοτρόφοι

Αγροτοκτηνοτρόφοι από τα μπλόκα της Κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και συνάδελφοί τους από άλλες περιοχές της χώρας, που συντάσσονται μαζί τους, κατέθεσαν σήμερα εκ νέου στο γραφείο της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, επιστολή με την οποία ζητούν άμεσα συνάντηση με την κυβέρνηση για τη «διεξαγωγή επικοδομητικού διαλόγου».

Όσοι συντάσσονται με την συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας, αναμένεται να το ανακοινώσουν αύριο επίσημα, σε συνάντηση που ορίστηκε για τη 13.00 στο Λευκώνα Σερρών, όπως είπε το μέλος του μπλόκου του Προμαχώνα, Στέργιος Λίτος, πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βισαλτίας Σερρών. Ο κ. Λίτος κάλεσε όλους τους συναδέλφους του να δώσουν ηχηρό «παρών» στην αυριανή συνάντηση, αλλά, ωστόσο, διεμήνυσε ότι «οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα μένουμε στα μπλόκα που έχουμε στήσει και κλιμακώνουμε τις κινητοποιήσεις μας, σκληραίνοντας αισθητά τη στάση μας». Υπενθυμίζεται ότι αύριο, στις 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων Ελλάδας, έχει καλέσει ευρεία συνάντηση στη Νίκαια, με στόχο τη συγκρότηση κοινού μετώπου αγώνα, κάτι που όπως φαίνεται απίθανο να συμβεί. Σύμφωνα με ασφαλείς πληφορίες του ΑΠΕ – ΜΠΕ, με τη συντονιστική επιτροπή Κεντρικής Μακεδονίας συμπλέουν, μεταξύ άλλων, αγροτοκτηνοτρόφοι από Λάρισα, Καρδίτσα, Φθοιώτιδα, Μαγνησία, Βοιωτία και ορισμένες περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας.

Στην επιστολή που κατατέθηκε τονίζεται, μεταξύ άλλων, η δεινή θέση των αγροτών και κτηνοτρόφων της χώρας στο πλαίσιο των νομοθετικών ρυθμίσεων που έχουν προχωρήσει, και υπογραμμίζεται το δυσοίωνο μέλλον του πρωτογενούς τομέα. «Δεν είναι απλώς ασύμφορη, αλλά μη βιώσιμη η ενασχόλησή μας με την γη», σημειώνουν χαρακτηριστικά στην επιστολή τους οι αγρότες και κτηνοτρόφοι.

Ζητούν συνάντηση με με στελέχη της κυβέρνησης από τα υπουργεία των Οικονομικών, Εργασίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Ενέργειας, υπό την εποπτεία, ή και φυσική παρουσία του Έλληνα πρωθυπουργού. Στον άξονα της συζήτησης επικεντρώνουν τα εξής τρία σημεία:κόστος παραγωγής, ασφαλιστικό και φορολογικό.

   Τρακτέρ μέσα στη Θεσσαλονίκη για τρίτη φορά μέσα σε πέντε ημέρες

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι έφτασαν με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα έξω από το Διοικητήριο αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας, προερχόμενοι από το μπλόκο «Πράσινα Φανάρια» (διασταύρωση πριν το αεροδρόμιο Μακεδονία), όπου και έμειναν περισσότερο απο δύο ώρες. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης, συνάδελφοί τους από τα μπλόκα Δερβενίου, Ευζώνων, Προμαχώνα Σερρών, Λάρισας και Χαλκιδικής. Να σημειωθεί,ότι ήταν η τρίτη φορά, μέσα σε πέντε ημέρες, που τα τρακτέρ μπήκαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ μέλη της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, με τη μορφή αιφνιδιαστικών κινήσεων, αλλά και την πραγματοποίηση δράσεων που θα αναδείξουν ακόμη πιο έντονα τα προβλήματά τους.

Στο μεταξύ, συνεχίζεται και σήμερα ο αποκλεισμός της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη, στα σύνορα Ελλάδας – ΠΓΔΜ, ενώ κλειστή εξακολουθεί να είναι, από τις 30/1, και η εθνική οδός Θεσσαλονίκης Ευζώνων, στο 548 χλμ της ΠΑΘΕ κοντά στο τελωνείο, στη διασταύρωση Ειδομένης, με την κυκλοφορία να διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό Πολυκάστρου – Ευζώνων και από την επαρχιακή Αξιούπολης – Ειδομένης. Η πρόσβαση στην ΠΓΔΜ γίνεται από τον Συνοριακό Σταθμό Δοϊράνης.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ