15 C
Arta
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Αυξημένα τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου με 5.000 αστυνομικούς, drones και ελικόπτερα

Πανεπιστημιακή αστυνομία, ακρίβεια και μετρό στα Εξάρχεια, προκαλούν ανησυχία στην ΕΛ.ΑΣ. για “εκρηκτική” επέτειο Πολυτεχνείου.

Τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας θα βρεθούν από αύριο σε αστυνομικό “κλοιό”, λόγω των τριήμερων εκδηλώσεων μνήμης για τα 49 χρόνια από την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη. Για τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, αναμένεται να διατεθούν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, ενώ ο σχεδιασμός, θα θυμίζει αυτόν του 2021, της πρώτης χρονιάς χωρίς περιορισμούς λόγω covid.

Το τεταμένο κλίμα της προηγούμενης εβδομάδας, με τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την γενική απεργία, προϊδεάζει σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. για ενδεχόμενο νέο κύκλο έντασης, με φόντο τους εορτασμούς.

Μέτρα από την Τρίτη

Τα μέτρα θα ξεκινήσουν να εφαρμόζονται από πρωί της Τρίτης και αναμένεται να ολοκληρωθούν με την κορύφωση των εκδηλώσεων και την πορεία μνήμης της ερχόμενης Πέμπτης. Ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. περιλαμβάνει αστυνομικούς των ΜΑΤ, της ΔΙ.ΑΣ., της ΔΡΑΣΗ, των ΟΠΚΕ, της Ασφάλειας, αλλά και της Αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι θα διατεθούν για την αποφυγή εντάσεων και επεισοδίων.

Σε “φρούριο”, θα μετατραπεί το Πολυτεχνείο, με συχνές περιπολίες της αστυνομίας, ενώ υπό επιτήρηση βρίσκονται στο σύνολο τους όλα τα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της χώρας, για να αποτραπούν καταλήψεις, αλλά και για να μην δημιουργηθούν επικίνδυνα “ορμητήρια”.

Κυβερνητικά κτίρια, πρεσβείες και αστυνομικά τμήματα, θα τεθούν και αυτά σε καθεστώς φύλαξης, υπό τον φόβο ότι θα γίνουν στόχος καταδρομικών επιθέσεων. Για την αποτροπή τέτοιων ενεργειών, θα ενεργοποιηθεί και δίκτυο πληροφόρησης, που θα καταγράψει τα “επίφοβα” σημεία. Από αέρος, ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. και drone θα επιτηρούν και θα μεταφέρουν εικόνα στο Κέντρο Επιχειρήσεων, ενώ αντίστοιχη εικόνα θα καταγράφουν και επίγειες κάμερες.

Παράλληλα, ακροβολισμένοι στο κέντρο της Αθήνας και κοντά στο Πολυτεχνείο, θα βρίσκονται οι “Αίαντες”, τα οχήματα ρίψης νερού της αστυνομίας, για να επέμβουν σε περίπτωση που κριθεί σκόπιμο.

Ειδικός σχεδιασμός, με αυξημένη αστυνομική παρουσία, αναμένεται να υπάρχει για την περιοχή των Εξαρχείων, όπου τους τελευταίους μήνες σημειώνονται συχνά επεισόδια και εντάσεις, με φόντο το εργοτάξιο του Μετρό, αλλά και την ανάπλαση του λόφου Στρέφη. Εκτός από τα σημεία κοντά στο Πολυτεχνείο, δυνάμεις θα αναπτυχθούν και γύρω από την Πλατεία, αλλά και στους υπόλοιπους δρόμους κοντά στον υπό κατασκευή σταθμό.

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ