10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ανοίγει μετά από 14 χρόνια ο θερινός κινηματογράφος στο «Σινέ Ορφέας» από το Δήμο Αρταίων

Ξεκινούν μετά από 14 χρόνια οι προβολές θερινού κινηματογράφου στο Δημοτικό κινηματογράφο «Σινέ Ορφέας».  Οι προβολές διοργανώνονται από το Δήμο Αρταίων σε συνεργασία με την Κινηματογραφική Ομάδα Άρτας ΚΑΡΕ – ΚΑΡΕ και την Κινηματογραφική Λέσχη Άρτας.

Η πρώτη προβολή θα γίνει την προσεχή Πέμπτη 21 Ιουλίου και ώρα 21:30 με την συνεργασία της Κινηματογραφικής Ομάδας Άρτας ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ και πρόκειται για την Γαλλική ταινία «La Haine ( Το Μίσος, 1995)». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Υπόθεση:

Η ταινία χαρτογραφεί ένα 24ωρο συναισθηματικής έντασης με τραγική κατάληξη, τριών μεταναστών, έπειτα από μια εξέγερση νεαρών στα Παρισινά προάστια (banlieues). Οι πρωταγωνιστές, μια παρέα τριών νεαρών φίλων, που κατάγονται από διαφορετικές εθνικές ομάδες και ζουν σε ένα υποβαθμισμένο οικοδομικό συγκρότημα στέγασης μεταναστών (ZUP – Zone à Urbaniser en Priorité) στα προάστια του Παρισιού: ο Vince είναι εβραίος, ο Hubert είναι μαύρος και ο Saїd είναι Άραβας. Ο τέταρτος φίλος της παρέας ο νεαρός Abdel, έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας κατά τη διάρκεια της εξέγερσης και βρίσκεται σε κώμα στο νοσοκομείο. Ο Vince, ο πιο ευέξαπτος της παρέας, ορκίζεται ότι σε περίπτωση που ο φίλος τους πεθάνει, θα εκδικηθεί σκοτώνοντας έναν αστυνομικό, χρησιμοποιώντας το υπηρεσιακό περίστροφο που χάθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων. Το κοινό στοιχείο που συνέχει τα μέλη της παρέας, παρά τη διαφορετική τους εθνική προέλευση, είναι ο κοινός τρόπος ζωής και η συνείδηση της κοινωνικής τους ταυτότητας: είναι νέοι, άνεργοι και βιώνουν το φάσμα του κοινωνικού αποκλεισμού και της περιθωριοποίησης, το ρατσισμό και την απόρριψη και δεν ελπίζουν σε τίποτα.

Βραβεία ταινίας:

  • Βραβείο καλύτερης Σκηνοθεσίας Φεστιβάλ Καννών 1995
  • Βραβείο Σεζάρ Καλύτερης Ταινίας, Καλύτερου Μοντάζ, Καλύτερης Παραγωγής 1995
  • Βραβείο Λυμιέρ Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας 1996

Σκηνοθεσία: Ματιέ Κασοβίτς

Πρωταγωνιστούν: Βενσάν Κασέλ, Ιμπέρ Κουντέ, Μπενουά Μαζιμέλ, Σαϊντ Ταγκμαουί

Διάρκεια: 96᾽

Χρώμα: Ασπρόμαυρο

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ