19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Χρυσοχοΐδης: Ούτε βλέπω εκλογές, ούτε χρειάζονται

Πρώτα η ανασυγκρότηση της δημοκρατικής παράταξης κι ύστερα, με την επιβολή συναινέσεων, η απάντηση στο ερώτημα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, δηλώνει σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τοποθετείται δημόσια μετά από αρκετό καιρό.

Υποστηρίζει ότι για την πορεία της χώρας, δεν χρειάζονται εκλογές, ούτε τις «βλέπει» αλλά ασκεί έντονη κριτική για την καθυστέρηση τής διαπραγμάτευσης με τους εταίρους ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση. «Δεν κάνουν πολιτική, υπογράφουν οτιδήποτε στο τέλος, είτε στο εσωτερικό προσπαθούν με αυταρχισμό να επιβάλλουν πράγματα. Ροκανίζουν κάθε είδους κεφάλαιο που μας έχει απομείνει», τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέροντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποτιμά θετικά την κινητικότητα που έχει αναπτυχθεί για την ανασυγκρότηση της ευρύτερης παράταξης στο Κέντρο και την Κεντροαριστερά με τις πρωτοβουλίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ με αφορμή τη συνεργασία της ΔΗΣΥ με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου σημειώνει ότι το παρελθόν είναι γνωστό σ΄ όλους, αλλά δεν πρέπει να είναι εμπόδιο για το μέλλον.

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι πρέπει να αποφευχθεί η προσπάθεια που εξελίσσεται να καταλήξει στο σχήμα «ΠΑΣΟΚ κι άλλες δυνάμεις», γιατί, όπως εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, θα είναι φτωχό αποτέλεσμα όταν η χώρα έχει ανάγκη από μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Ως πρόταγμα του ενιαίου φορέα της Κεντροαριστεράς θέτει το ζήτημα της ανάπτυξης, της μείωσης της ανεργίας και των ανισοτήτων και θεωρεί απαραίτητη τη διεξαγωγή ανοιχτού συνεδρίου αφού αρθούν όλα τα εμπόδια με ειλικρινή και δημόσιο διάλογο

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ