16.2 C
Arta
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το απόρθητο βελγικό κάστρο και η πρόκληση για την Ελλάδα

Την αποτελούν «χρυσή γενιά» διότι έχει καταφέρει να απογειώσει την εικόνα του βελγικού ποδοσφαίρου. Αυτό αποτυπώνεται και από τους αριθμούς. Η Εθνική Ελλάδας επισκέπτεται απόψε το «Ρουά Μποντουέν», το οποίος τα 7 τελευταία χρόνια αποτελεί απόρθητο κάστρο για το Βέλγιο σε ότι αφορά επίσημες αναμετρήσεις.

Η τελευταία εντός έδρας ήττα των «κόκκινων διαβόλων» στις Βρυξέλλες σε επίσημη αναμέτρηση χρονολογείται από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2010, όταν η Γερμανία χάρη σε γκολ του Κλόζε είχε κερδίσει 0-1.

Έκτοτε οι Βέλγοι στα επόμενα 16 τους ματς μετρούν 11 νίκες, 5 ισοπαλίες και τέρματα 49-13, δείγμα της εντυπωσιακά σταθερής τους πορείας τα τελευταία χρόνια. Η τελευταία ομάδα που έφυγε αλώβητη από τις Βρυξέλλες ήταν η Ουαλλία (0-0, 16/11/2014), ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η εθνική μας ομάδα δεν έχει καταφέρει καν να σκοράρει στις δύο επισκέψεις της επί βελγικού εδάφους.

Τόσο το 1985 (σε αγώνα για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου), όσο και το 2005, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε με 2-0, κακό που καλό είναι να μην τριτώσει.

 

source

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ