15.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τουρκικό ένταλμα σύλληψης για τους οκτώ μετά το «όχι» στην έκδοσή τους

Οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος των οκτώ τούρκων στρατιωτικών που μετέβησαν στην Ελλάδα μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο, μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Η απόφαση του γραφείου του Εισαγγελέα της Κωνσταντινούπολης εκδόθηκε αμέσως μετά την απόφαση του Αρείου Πάγου κατά της έκδοσης των στρατιωτικών, που κατηγορούνται από την Άγκυρα ότι ενεπλάκησαν στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος.

Δικαστήριο της Κωνσταντινούπολης αποδέχθηκε το αίτημα της εισαγγελίας που ζητούσε την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος των οκτώ αξιωματικών, σύμφωνα με το Ανατολή.

Εξάλλου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν ένα νέο αίτημα έκδοσης προς τις ελληνικές αρχές μετά την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, ο Άρειος Πάγος είπε «όχι» στην έκδοση των 8 Τούρκων, που ήρθαν στη χώρα μας το περασμένο καλοκαίρι μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στη γείτονα. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου αποφάνθηκε ότι δεν πρέπει να εκδοθούν στην Τουρκία οι 8 και διέταξε την άρση της κράτηση τους και την απόλυση τους εφόσον δεν κρατούνται για άλλη αιτία.

Με τις αποφάσεις του το ανώτατο δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τουρκικών αρχών και ουσιαστικά δέχτηκε τους ισχυρισμούς των 8 ότι δεν θα έχουν δίκαιη δίκη στην Τουρκία και πως κινδυνεύουν να υποστούν βασανισμούς ακόμη και να χάσουν τη ζωή τους.

Και για τους 8 οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ