17.8 C
Arta
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τέσσερα πράγματα που δεν γνωρίζατε για την Βραζιλία

Είναι γνωστή για τον καφέ της, το ποδόσφαιρο, τις φαβέλες, το καρναβάλι, τη σάμπα, τα εκπληκτικά κορμιά και τις…. επεμβάσεις αλλαγής φύλου! Ποιες είναι, όμως, οι άγνωστες πτυχές της Βραζιλίας;

Πρόκειται για τη χώρα με τη μεγαλύτερη παραγωγή καφέ σε όλο τον κόσμο, ξεπερνώντας και την Κολομβία. Κάποιοι μπορεί να διαφωνούν, ωστόσο η Βραζιλία θα έχει… πάντα τη φήμη για τον καλύτερο καφέ.

Όσο για τις επεμβάσεις αλλαγής φύλου; Είναι… ρουτίνα στη Βραζιλία και μάλιστα, τα έξοδα καλύπτονται από τη δημόσια περίθαλψη. Κάθε χρόνο, γίνονται 100 επεμβάσεις κατά μέσο όρο.

Ας δούμε, όμως, τις… άγνωστες πτυχές της Βραζιλίας.

Οι κατάδικοι μπορούν να μειώσουν τις ποινές τους διαβάζοντας βιβλία και κάνοντας ποδήλατο

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται… ισχύει! Στη Βραζιλία πιστεύουν πως οι κατάδικοι που διαβάζουν βιβλία, θα καταφέρουν να επιτύχουν στη ζωή τους, αφού αποφυλακιστούν. Έτσι, για κάθε βιβλίο που διαβάζουν, μειώνουν την ποινή τους κατά τέσσερις ημέρες. Το όριο είναι 48 ημέρες τον χρόνο. Κάθε φορά που τελειώνουν ένα βιβλίο, θα πρέπει να γράφουν την περίληψή του – όπως κάναμε στο σχολείο— ενώ δεν επιτρέπεται να διαβάζουν βιβλία επιστημονικής φαντασίας και φιλοσοφικά κείμενα.

Όσο για τα ποδήλατα; Πρόκειται για στατικά ποδήλατα που συνδέονται με μπαταρίες αυτοκινήτων που φορτίζουν, όσο οι κατάδικοι κάνουν πεντάλ. Στη συνέχεια μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτές τις μπαταρίες για να τροφοδοτήσουν τα φώτα στους δρόμους!

Ένας… ρινόκερος στο δημοτικό συμβούλιο

Ο λόγος για την Cacareco, έναν θηλυκό ρινόκερο πέντε ετών που ζούσε στο ζωολογικό κήπο του Σάο Πάολο. Η Cacareco, λοιπόν, όχι μόνο κέρδισε μια θέση στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά είχε και ένα από τα υψηλότερα ποσοστά τοπικού υποψηφίου, στην ιστορία της Βραζιλίας. Όσο για το πώς συνέβη αυτό; Ομάδα φοιτητών εκτύπωσε 200.000 ψηφοδέλτια με το όνομα του ρινόκερου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την έλλειψη τροφίμων, το υψηλό κόστος ζωής και τη διαφθορά. Μάλιστα, πολίτες έλεγαν χαρακτηριστικά πως «καλύτερα να ψηφίσω έναν ρινόκερο, παρά έναν γάιδαρο». Ωστόσο, η νίκη της Cacareco, δεν κράτησε πολύ. Τα ψηφοδέλτια κρίθηκαν άκυρα και οι εκλογές επαναλήφθηκαν, ύστερα από μία εβδομάδα.

Απαγορεύεται το σολάριουμ

Όσοι και όσες επιθυμούν ένα μαυρισμένο κορμί, μπορούν να το αποκτήσουν μόνο… στην παραλία. Η Βραζιλία ήταν η πρώτη χώρα που απαγόρευσε το σολάριουμ, όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας γνωστοποίησε ότι είναι στο καρκινογόνο επίπεδο 1, όπως το τσιγάρο και το πλουτώνιο.

Το Ρίο ντε Τζανέιρο σε… διπλό ταμπλό

Το Ρίο ντε Τζανέιρο ήταν πρωτεύουσα της Βραζιλίας ΚΑΙ της Πορτογαλίας. Ήταν, δηλαδή, η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που δεν βρισκόταν… στην Ευρώπη! Αυτό συνέβη όταν η βασιλική οικογένεια της Πορτογαλίας μαζί με αρκετούς ευγενείς της αριστοκρατίας της Λισαβόνας μεταφέρθηκαν στο Ρίο, ως διαφυγή από την κατάκτηση της Πορτογαλίας από τον Ναπολέοντα.
Το Ρίο ντε Τζανέιρο παρέμεινε πρωτεύουσα της Πορτογαλίας μέχρι το 1822 και της Βραζιλίας έως το 1960, όταν ο τίτλος δόθηκε στην Μπραζίλια.

 

 

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ