11.8 C
Arta
Κυριακή, 17 Μαρτίου, 2024

Σχετικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Τη Δευτέρα στις 12 του Σεπτέμβρη ξεκινά η νέα σχολική χρονιά. Η Κυβέρνηση όλο το προηγούμενο διάστημα εργάστηκε σκληρά και εξακολουθεί να εργάζεται για να υλοποιηθούν στο χώρο της Παιδείας απαραίτητες μεταρρυθμίσεις σε προοδευτική κατεύθυνση. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές, μέσα από γόνιμο διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τους μαθητές και τους γονείς, στοχεύουν στις ίσες ευκαιρίες όλων στην εκπαίδευση, που αποτελεί το θεμέλιο για τη δόμηση μιας υγιούς και ώριμης κοινωνίας.

Σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία καταβάλλονται σοβαρές προσπάθειες, ώστε η νέα σχολική χρονιά να ξεκινήσει χωρίς ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και σε βιβλία. Τα αποτελέσματα είναι ήδη ορατά, αποδεικνύοντας εμπράκτως τη βαρύτητα που δίνει η Κυβέρνηση σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα. Ήδη πριν την έναρξη των μαθημάτων, από τις πρώτες μέρες του Σεπτέμβρη, όλα τα βιβλία έχουν διανεμηθεί σε όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας χωρίς καμία έλλειψη και με μοναδικό σκοπό να μη χαθεί ούτε μία διδακτική ώρα από τους μαθητές μας.

Φέτος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση έχουν ήδη προσληφθεί πάνω από 6.500 δάσκαλοι, νηπιαγωγοί, και καθηγητές ειδικοτήτων για τη σχολική χρονιά 2016-17, καθώς και 740 εκπαιδευτικοί διάφορων ειδικοτήτων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι η πρώτη φορά που προσλαμβάνεται ένας τόσο μεγάλος αριθμός αναπληρωτών εκπαιδευτικών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Επίσης είναι η πρώτη φορά που προσλαμβάνονται δάσκαλοι και νηπιαγωγοί της Ειδικής Αγωγής πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, γεγονός που σηματοδοτεί την αλλαγή που βήμα – βήμα και μέσα από τον κοινωνικό διάλογο επιχειρούμε στην Παιδεία, υλοποιώντας στο ακέραιο τη δέσμευσή μας ότι όλα τα παιδιά θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες πρόσβασης στη γνώση.

Εύχομαι σε όλους τους μαθητές να εκπληρώσουν τους στόχους τους και με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να λάβουν απερίσπαστοι την αναγκαία γνώση και μόρφωση για ένα καλύτερο μέλλον σε μια καλύτερη Ελλάδα.

Καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ