18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στ. Κοντονής: «Το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων»

Το συντομότερο δυνατόν το Ελεγκτικό Συνέδριο θα αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής κατά τη σημερινή εθιμοτυπική επίσκεψή του στο Ανώτατο Δημοσιονομικό Δικαστήριο.
         
Ειδικότερα, ο  Σταύρος Κοντονής, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα  του υπουργείου Δικαιοσύνης Γιώργο Σάρλη, πραγματοποίησαν σήμερα εθιμοτυπική επίσκεψη στο Ελεγκτικό Συνέδριο.
Κατά την επίσκεψη οι κ.κ. Κοντονής και  Σαρλής συναντήθηκαν  με την πρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου  Ανδρονίκη Θεοτοκάτου, τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας   Μιχαήλ Ζυμή και τους αντιπροέδρους του δικαστηρίου.
Αμέσως μετά τη συνάντηση ο κ. Κοντονής  δήλωσε:
«Ακούσαμε σήμερα τα ζητήματα που απασχολούν το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ετέθησαν θέματα, που η Κυβέρνηση μπορεί να ρυθμίσει νομοθετικά, προκειμένου να επιλυθούν εκκρεμότητες ετών.
Θεωρώ ότι πρέπει να επιταχύνουμε τις διαδικασίες, όσον αφορά τη σύνταξη του δικονομικού κώδικα λειτουργίας του Ελεγκτικού Συνεδρίου».
Ακόμη, ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε: «Με μεγάλη χαρά άκουσα ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, ως ανώτατο δικαστήριο της χώρας, μπορεί να αναλάβει συνολικά την επίλυση όλων των συνταξιοδοτικών υποθέσεων, οι οποίες θα προκύψουν από τη συγκρότηση του νέου συνταξιοδοτικού φορέα» και κατέληξε:
«Αυτό είναι κάτι που με ικανοποίησε ιδιαίτερα, διότι διαπιστώνουμε ότι υπάρχει η διάθεση προσφοράς και παραγωγής έργου. Η πρόταση αυτή θα συζητηθεί με τους συναρμόδιους υπουργούς και θεωρώ ότι πρέπει να υλοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ