18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στην… βαθιά κατάψυξη η σύνδεση της Ιόνιας με Πρέβεζα και η επέκταση μέχρι την Κακαβιά!

Πρώτος ήταν ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που έβαλε στον πάγο τα δύο μεγάλα οδικά έργα της Ηπείρου, δηλαδή την σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα αλλά και την επέκτασή της από τα Γιάννινα μέχρι την Κακαβιά…

Και μετά ήρθε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, που κρατά στα χέρια του την κάνουλα του ΕΣΠΑ, για τα βάλει ουσιαστικά στην βαθιά κατάψυξη…

Για τα δύο συγκεκριμένα έργα, το ελληνικό κράτος έχει πληρώσει ουκ ολίγα χρήματα προκειμένου να ολοκληρωθούν οι μελέτες. Μελέτες που ξεκίνησαν από τα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας και ακόμη σέρνονται από υπουργείο σε υπουργείο και από γραφείο σε γραφείο…

Μέχρι τώρα κανένας δεν έχει δώσει πειστική απάντηση γιατί τα οκτώ με εννέα χρόνια δεν ήταν αρκετά για την ολοκλήρωσή τους…

Κι αν πριν έναν χρόνο κάποιοι νεόκοποι βουλευτές ανακοίνωναν με περηφάνια την υπογραφή χρηματοδότησης της για τη σύνδεση της Ιόνιας Οδού με την Πρέβεζα, προφανώς το διάστημα που πέρασε θα τους ήταν αρκετό για να καταλάβουν το λάθος τους… Παρά ταύτα δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναγνωρίσουν το λάθος τους.

Τα δύο έργα λοιπόν, ζωτικής σημασίας για την Ήπειρο, οδηγούνται ουσιαστικά στο περιθώριο. Γιατί αν ο κ. Σπίρτζης προσπάθησε να αφήσει ζωντανή μια μικρή ελπίδα για εξεύρεση χρηματοδότησης, ο κ. Χαρίτσης προσγείωσε την Ήπειρο στην πλήρη πραγματικότητα.

Χρήματα για τις δύο οδικές αρτηρίες δεν υπάρχουν… Και φυσικά δεν φταίει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά ευθύνονται οι προηγούμενοι καθώς υπερδέσμευσαν πόρους για τις υποδομές!!!

Το νέο ΕΣΠΑ βέβαια ξεκίνησε μόλις το 2014 και είναι απορίας άξιον πότε πρόλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση να προχωρήσει σε υπερδέσμευση την οποία ο κ. Χαρίτσης την ανέβασε στο 260%!!!

Αναγνώρισε βέβαια ότι τα έργα είναι πολύ σημαντικά για την Ήπειρο και υποσχέθηκε ότι θα αναζητήσει άλλες πηγές χρηματοδότησης. Την εξής μία δηλαδή… Την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων!

Κοινώς… ζήσε Μάη μου!

Κι αυτό γιατί ακόμη η Κυβέρνηση δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει τον χρόνο ολοκλήρωσης των μελετών. Προφανώς όμως και γι’ αυτό θα φταίνε οι προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς είχαν την πρόνοια, τουλάχιστον, να προχωρήσουν στην ανάθεση και την εκπόνησή τους!

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ