14.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Σε τελικό στάδιο το έργο της ανακατασκευής των παλαιών Δικαστηρίων Άρτας

 

O Γιώργος Στύλιος τα τελευταία χρόνια εργάστηκε πραγματοποιώντας συνεχείς και συγκεκριμένες παρεμβάσεις σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα της κεντρικής διοίκησης. Επίσης, συνεργάστηκε εποικοδομητικά με το διοικητικό συμβούλιο του δικηγορικού συλλόγου Άρτας. Το αποτέλεσμα είναι να φτάσουμε στο τελικό στάδιο ανακατασκευής του κτιρίου των παλαιών δικαστηρίων. Αναμένουμε τη δημοπράτηση και την έναρξη των εργασιών ανακατασκευής.

Η ανακατασκευή του παλαιού Δικαστικού Μεγάρου Άρτας είναι ένα απαραίτητο έργο για την πόλη μας.Η στέγαση του Ειρηνοδικείου και του Πταισματοδικείου σε ένα σύγχρονο χώρο, θα επιλύσει σε μεγάλο βαθμό τα λειτουργικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η δικαιοσύνη. θα αναβαθμίσει το κέντροτης πόλης μας και ταυτόχρονα θα διατηρηθεί ένα κτίριο αντιπροσωπευτικό της αρχιτεκτονικής ιστορίας της Άρτας. Η επισκευή των παλαιώνδικαστηρίων θα αποδώσει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονομία.

Σε πρόσφατη ερώτησή του προς τον αρμόδιο Υπουργό, ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας ζήτησε ενημέρωση σχετικά με το ύψος του εγγεγραμμένου προϋπολογισμού, της πίστωσης του έργου για το 2016 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), καθώς και για το χρονοδιάγραμμα δημοπράτησης του έργου. Στην απάντηση της υπηρεσίας καταγράφεταιπίστωση 500.000€για το έτος 2016, με τη δημοπράτηση του έργου να εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι του τέλος του Σεπτεμβρίου του 2016.

Σχετικά με το θέμα ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Ένα πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία εδώ και χρόνια μπαίνει στην τελική ευθεία της επίλυσής του. Το έργο εντάχθηκε με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ στο ΠΔΕ του 2014 του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων απότην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.Μετά από ολιγωρίες 2 χρόνων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το έργο τείνει προς την υλοποίησή του. Εύχομαι να δημοπρατηθείκαι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα σύμφωνα με τις κυβερνητικές απαντήσεις στις κοινοβουλευτικές μου ερωτήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση θα είμαι παρώννα θυμίζω στην κυβέρνηση τις υποχρεώσεις της απέναντι στην Άρτα και στους πολίτες της και για να στηρίζω τα συμφέροντα του τόπου μας».

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ