17.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σαφάρι για τον εντοπισμό «κρυφών» εισοδημάτων για όσους χρωστούν στα ασφαλιστικά ταμεία

Με τα χρέη στα ταμεία που έχουν ενταχθεί στον ΕΦΚΑ να αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 30 δισ. ευρώ, το υπουργείο Εργασίας αρχίζει σαφάρι εντοπισμού κρυφών εισοδημάτων χιλιάδων χιλιάδων οφειλετών στα ασφαλιστικά ταμεία.

Μπροστά στον κίνδυνο κατάρρευσης των εσόδων του νεοσύστατου ταμείου το υπουργείο Εργασίας  σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους μεγαλοοφειλέτες , χωρίς να αποκλείεται ο έλεγχος και σε αυτούς που έχουν χρέη κάτω των 5.000 ευρώ, αναζητώντας «κρυφά» εισοδήματα, ακόμη και αν προέρχονται από ενοίκια, μισθούς ή κληρονομιές.

Οπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της Καθημερινής της Κυριακής η ηγεσία του υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τον ΕΦΚΑ και το ΚΕΑΟ αναζητά λύσεις προκειμένου οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχου να φτάσουν σε αυτούς που πραγματικά έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν και δεν το κάνουν, ενώ παράλληλα θα προσεγγίσουν τους υπόλοιπους με βάση τις πραγματικές τους δυνατότητες πληρωμής.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας πρόκειται για έναν επιστημονικό τρόπο επεξεργασίας των στοιχείων που διαθέτει το ΚΕΑΟ έτσι ώστε εντός του 2017 να εφαρμοστούν επιστημονικές πολιτικές που θα επιφέρουν αύξηση των εισπράξεων.

Στο τέλος του 2016 οι οφειλέτες που είχαν καταγραφεί στο Μητρώο του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών έφτασαν τους 315.000, αριθμός, που καταγράφεται ως ο υψηλότερος μέχρι σήμερα και που έχει δημιουργήσει ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 17,5 δισ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι μόνο στο τελευταίο τρίμηνο του έτους οι οφειλές αυξήθηκαν κατά 500.000 ευρώ και οι οφειλέτες αυξήθηκαν κατά 12.500 σε σχέση με το τρίτο τρίμηνο του 2016.

 

 

πηγή

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ