14.8 C
Arta
Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024

Πρ. Παυλόπουλος: Η Ελλάδα διεκδικεί αποζημιώσεις στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού

«Η Ελλάδα δεν πρόκειται να διεκδικήσει τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο από τη Γερμανία μονομερώς. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο. Τα διεκδικεί όμως, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού νομικού πολιτισμού, έχοντας όπως κάθε χώρα το απόλυτο δικαίωμα για κάτι τέτοιο».

Με αυτά τα λόγια ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος έθεσε στον Γερμανό ομόλογό του Φρανκ – Βάλτερ Στάινμάγερ το ζήτημα των γερμανικών αποζημιώσεων, κατά την προσφώνησή του, στο επίσημο δείπνο στο προεδρικό μέγαρο, προς τιμήν του κ.Στάινμάγερ.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ειδική αναφορά στα γεγονότα στη Συρία, αναφέρθηκε επίσης στους δεσμούς που συνδέουν Ελλάδα και Γερμανία.

Στην αντιφώνησή του, ο κ.Στάινμάγερ αναφέρθηκε για το ιστορικής σημασίας εκτόπισμα της Αθήνας. Πρόσθεσε ότι ο στόχος της επίσκεψής του και θέμα του, είναι η κατάσταση της Ευρώπης. Η κρίση «μας οδηγεί στο δια ταύτα. Ποιό είναι το βάθος της Ευρώπης. Αν πραγματικά καταφέρουμε να υπερβούμε την κρίση που εντάθηκε μετά το Brexit θα χρειασθούμε μια Ευρώπη, ενωμένη. Σ’ αυτή την Ευρώπη θέλουμε την Ελλάδα».

Ο Γερμανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη συνέχεια στην έκθεση documenta που θα εγκαινιάσει αύριο από κοινού με τον κ.Παυλόπουλο.  Η έκθεση που θα γίνεται ταυτόχρονα σε Ελλάδα και Γερμανία έχει τίτλο «Μαθαίνοντας από την Αθήνα».

 

source

 

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ