19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Παρέμβαση Γιώργου Στύλιου για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

 

Το ζήτημα της δεινής οικονομικής θέσης στην οποία έχουν περιέλθειοι μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως αποτέλεσμα του χαμηλού τζίρου, της κρίσης ρευστότητας και της γενικότερης άσχημης κατάστασης της αγοράς, ανέδειξε ο Βουλευτής Άρτας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Στύλιος. Με αφορμή τα προβλήματα των  προμηθευτών της εταιρείας «Μαρινόπουλος», ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, με επίκαιρη ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών,θέτει το πρόβλημα των απλήρωτων τιμολογίων για τα οποία οι προμηθευτές όχι μόνο καλούνται να πληρώσουν τον αντίστοιχο ΦΠΑ αλλά επιπλέον θα φορολογηθούν.

Ο Βουλευτής επισήμανε ότι ένας μεγάλος αριθμός από τους προμηθευτές, προέρχεται από την Ήπειρο και ιδιαίτερα από την Άρτα. Οι συγκεκριμένοι «μικροί» και «μικρομεσαίοι» προμηθευτές, προμηθεύουν τα προϊόντα τους σε περιορισμένους πελάτες και αρκετοί από αυτούς αποκλειστικά στην εταιρεία «Μαρινόπουλος». Πρόκειται για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αγρότες, κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους αλιείς, παραγωγούς, συνεταιρισμούς, συσκευαστήρια, τυροκομεία, μεταποιητικές επιχειρήσεις και μεταφορικές εταιρίες. Είναι γνωστό σε όλη τη χώρα, αναφέρει ο κύριος Στύλιος, ότι: «εκτός αν υπάρξει κάποια πρωτοβουλία από την Κυβέρνηση τα τιμολόγια θα παραμείνουν απλήρωτα. Σας ρωτώ, λοιπόν, προτίθεστε να προβείτε σε ενέργειες προκειμένου να διευκολύνετε τους προμηθευτές που παρείχαν υπηρεσίες στην εταιρεία «Μαρινόπουλος»; Εάν ναι ποιες είναι οι ενέργειες αυτές και τι περιλαμβάνουν;»

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Οικονομικών κ. Αλεξιάδης, ανέφερε ότι προτεραιότητα της Κυβέρνησης είναι αφενός η διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον όμιλο Μαρινόπουλος και αφετέρου η διασφάλιση των προμηθευτών της επιχείρησης. Διαφορετικά, αν τα θέματα αυτά δεν διευθετηθούν, θα προκύψουν τεράστια προβλήματα στην αγορά. Ο κύριος Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι οι προμηθευτές από ένα όριο και κάτω θα πληρωθούν 100% αυτά που τους οφείλει η επιχείρηση, ενώ από ένα όριο και πάνω ένα μεγάλο ποσοστό των χρεών. Παράλληλα,ανέφερε ότι τις υπόλοιπες ημέρες θα οριστικοποιηθούν αυτά τα ζητήματα.Σε ό,τι αφορά τα θέματα της φορολογίας εισοδήματος, από τις ισχύουσες διατάξεις, προβλέπεται ότι χρόνος κτήσης του εισοδήματος θεωρείται ο χρόνος που εκδόθηκε το παραστατικό, ανεξάρτητα από το αν αυτό εξοφλήθηκε ή όχι.Καταλήγοντας, ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε ότι μόλις η Κυβέρνηση θα είναι έτοιμηνα φέρει τις απαραίτητες διορθωτικές νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ανταπαντώντας, ο κύριος Στύλιος, αναφέρθηκε στο ιδιαίτερα επιβαρυμένο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο καλούνται να επιβιώσουν οι προμηθευτές. Ειδικότερα οι μικροί και μικρομεσαίοι προμηθευτές της Ηπείρου δεν έχουν μεγάλα οικονομικά αποθέματα ούτε και δυνατότητα δανεισμού από τις τράπεζες. Συνεπώς οι διορθωτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες θα πρέπει να γίνουν πολύ γρήγορα.

Η Νέα Δημοκρατία θα παρακολουθεί πολύ στενά το εν λόγω θέμα και θα είναι πολύ αυστηρός κριτής  της Κυβέρνησης.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ