12.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πανέμορφα τοπία και αξιοθέατα στη Θεσπρωτία

Απολαύστε τώρα μια μαγευτική περιήγηση στα υπέροχα τοπία και μέρη του νομού Θεσπρωτίας. Στο νομό θα βρείτε πολλά αρχαιολογικά…
μνημεία, όπως η Αρχαία Γιτάνη, η Αρχαία Φανοτή, η Αρχαία Ελέα και άλλα βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου ευρήματα που αποδεικνύουν την σημαντική θέση της περιοχής και την ανάπτυξη της από την αρχαιότητα! Μάλιστα δεν είναι τυχαία η επιλογή του ονόματος του νομού, εφόσον η Θεσπρωτία μεταφράζεται ως «Θέσαμε τα πρωτεία»! Η όμορφη και ταυτόχρονα άγρια μορφολογία του εδάφους, συνδυασμένη από εύφορες πεδινές εκτάσεις και επιβλητικά καταπράσινα βουνά, προσθέτουν τα μέγιστα στην κληρονομιά της Θεσπρωτίας. Οι υγρότοποι με την πλούσια χλωρίδα και πανίδα, οι μαγευτικές ακρογιαλιές και το γεγονός ότι βουνό και θάλασσα συνδυάζονται αρμονικά, καθιστούν την Θεσπρωτία έναν από τους πιο σημαντικούς τουριστικούς προορισμούς. Δείτε τώρα σε πλήρη εικονική περιήγηση: Παραθαλάσσιες περιοχές όπως,

Την περιτριγυρισμένη από πευκόφυτους λόφους Ηγουμενίτσα, πρωτεύουσα του νομού και σημαντικό τουριστικό και εμπορικό κέντρο της δυτικής Ελλάδας.

Τα μαγευτικά Σύβοταπου πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως παραθαλάσσιο «παράδεισο», αφού το καταπράσινο τοπίο του δένεται αρμονικά με το μπλε της θάλασσας.

Την πανέμορφη ορεινή Πέρδικα που συνδυάζει άψογα βουνό και θάλασσακαι διαθέτει υπέροχες παραλίες.

Την παραθαλάσσια Πλαταριά, γνωστή για τις εξαιρετικές ταβέρνες της και το λιμάνι που διαθέτει.
Το ψαροχώρι της Σαγιάδας, που πολλοί επισκέπτονται για να απολαύσουν τα πεντανόστιμα φρέσκα ψάρια στις ψησταριές του χωριού.
Πέρδικα – Θεσπρωτία

Από την άλλη έχουμε καθαρά ορεινούς – πεδινούς προορισμούς όπως:

Το ιστορικό Σούλι όπου ο επισκέπτης έρχεται αντιμέτωπος με το ένδοξο παρελθόν της Ελλάδας, συναντώντας το ηρωικό Κούγκι.

Την ορεινή Παραμυθιά, που αποτελεί παραδοσιακό οικισμό και προσφέρει σε όποιον την επισκεφτεί πολλές δραστηριότητες εναλλακτικού τουρισμού.

Τον ποταμό Αχέροντα στη Γλυκή. Ο χώρος αποτελεί ένα ποίημα της φύσης ενώ η περιοχή είναι γεμάτη με πηγές, τρεχούμενα νερά και υπεραιωνόβια δέντρα.

Τους Φιλιάτες, ιδανική ορεινή περιοχή περιτριγυρισμένη από αξιοθέατα, παραδοσιακούς οικισμούς, ορειβατικές διαδρομές και μονές όπως η Μονή Γηρομερίου.
και πολλά άλλα αξιοθέατα στη Θεσπρωτία!

Απολαύστε τώρα όλες τις ορεινές και παραθαλάσσιες περιοχές της Θεσπρωτίας σε πλήρη εικονική περιήγηση εξερευνώντας με την βοήθεια του παραπάνω χάρτη …!

 

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ