11.9 C
Arta
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Πάτρα: Ένας 14χρονος κατάφερε να σώσει γυναίκα που πνιγόταν

Ηρωική χαρακτήρισαν οι λουόμενοι που βρέθηκαν προ ημερών στην παραλία του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα και έγιναν μάρτυρες της πρωτοφανούς αυτοθυσίας ενός 14χρονου παιδιού το οποίο όρμησε στη θάλασσα για να σώσει μια γυναίκα που πνιγόταν.Το περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καλών Τεχνών Πάτρας “Κωστής Παλαμάς” Δρ. Μαλλιάς Θεόδωρος:

“ηρωική θεωρείται η πράξη του 14 χρόνου μαθητή Γεώργιου Μ. και υπόδειγμα προς μίμηση, ο οποίος έπεσε χωρίς δισταγμό στα θαλάσσια ρεύματα της θάλασσας του Αγίου Βασιλείου στην Πάτρα  και διέσωσε κυρία η οποία έχανε τις αισθήσεις της και απεγνωσμένα ζητούσε βοήθεια.

Το  δυνατό παιδί, αψήφησε κάθε κίνδυνο που στις περιπτώσεις αυτές είναι λίαν επικίνδυνες, διότι ο πνιγμένος που βρίσκεται σε σόκ παρασύρει μαζί του τον διασώστη, ιδιαίτερα στην περίπτωση του μικρού Γιώργου, και με την παιδική και αγνή αφέλεια, όρμησε στα ρεύματα και με ακαταμάχητη προσπάθεια την έφερε στα ρηχά όπου και την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να την πάει στο νοσοκομείο.

Έκπληξη δημιούργησε το συμβάν στους παρευρισκομένους λουόμενους, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να προβούν στην διάσωση καθώς  και αργότερα στους λιμενικούς  οι οποίοι συγχάρηκαν τον Γιώργο και κατέγραψαν το συμβάν.

Ευχή όλων μας, στους δύσκολους καιρούς που ζούμε καθώς  υπάρχει έλλειψη ανθρωπιάς, αλτρουισμού και θυσίας  ο μικρός Γιώργος να βρει μιμητές κάθε ηλικίας διότι το πολύτιμο αγαθό της ζωής είναι η υπέρτατη αξία στην ανθρώπινη ύπαρξη.

Αξίζει στους μικρούς και μεγάλους σε ηλικία ήρωες μια αναγνώριση όχι μόνο για τον εαυτό τους διότι η καταξίωση και ο αλτρουισμός έχει ήδη συντελεστεί μέσα τους αλλά ως παρουσίαση προτύπων  στην πορεία των νέων προς την ολοκλήρωση”.

 

 

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ