12.3 C
Arta
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ο.Γεροβασίλη: «Υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στην αξιολόγηση»

«Ο ελληνικός λαός δεν κάνει θυσίες για να δει ξανά το «ναι σε όλα» στην ημερήσια διάταξη», τόνισε στη Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, υπογραμμίζοντας ότι κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής από την κυβέρνηση, η Ν.Δ. ζητά δηλώσεις υποταγή από τον ελληνικό λαό. Η υπουργός εξέφρασε την εκτίμησή της ότι υπάρχουν προϋποθέσεις για πολιτική συμφωνία στην αξιολόγηση.
Η Ολ. Γεροβασίλη απάντησε σε επερώτηση της Ν.Δ. για την Δημόσια Διοίκηση και απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στην «διάσταση απόψεων ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς».
Η υπουργός διέψευσε και αυτή κάθε περίπτωση να ζητήσει η κυβέρνηση την ψήφιση προληπτικών μέτρων μετά το 2018 με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών (δηλαδή να ζητηθεί ψήφος και από την αντιπολίτευση). «Οι 153 βουλευτές της πλειοψηφίας προφανώς και δεν θα ψηφίσουν προληπτικά μέτρα και ευτυχώς δεν επαρκούν οι υπόλοιποι πρόθυμοι της αντιπολίτευσης για να το κάνουν αυτό», είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι «δίνουμε πολυμέτωπο αγώνα για να βγει η χώρα από την επιτροπεία που την καταδίκασαν Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο να βγει η χώρα από την κρίση με την κοινωνία όρθια».
Όσον αφορά την αξιολόγηση η υπουργός επεσήμανε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εταίρων έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν επιθυμεί τεχνητή ανάφλεξη της κρίσης. Δεν θα έλεγα το ίδιο για την αντιπολίτευση και κυρίως την Ν.Δ.. Κάθε φορά που ο Σόιμπλε ζητά δηλώσεις υποταγής, ζητάτε και εσείς δηλώσεις υποταγής. Η διάσταση στη διαπραγμάτευση, το ξέρετε καλά, είναι ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς». Μάλιστα υπενθύμισε ότι σήμερα και η Κομισιόν είπε σήμερα ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος για κινδυνολογία.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ