19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο άνδρας που είχε κρύψει στο στρώμα του 17 εκατ. δολάρια

Στη φυλακή μπορεί να καταλήξει ο 28χρονος Βραζιλιάνος Cleber Rene Rizerio Rocha, αν διαπιστωθεί πως τα χρήματα που έκρυβε στο στρώμα του έχουν αποκτηθεί με παράνομο τρόπο.

Και δεν πρόκειται για μερικές χιλιάδες δολάρια αλλά για… 17,5 εκατομμύρια!

Όπως γράφουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας συνελήφθη και διερευνάται το ενδεχόμενο τα λεφτά του, που βρέθηκαν κάτω από το κρεβάτι του, στο διαμέρισμά του στη Μασαχουσέτη, να είναι «μαύρα».

Η υπόθεση φαίνεται να πηγαίνει μακριά αφού ήδη από τον Απρίλιο του 2014, ομοσπονδιακοί πράκτορες είχαν ερευνήσει τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας TelexFree, Inc. στη Μασαχουσέτη. Την ίδια μέρα ο Carlos Wanzeler, ένας από τους ιδρυτές της, έφυγε για την πατρίδα του τη Βραζιλία. Ο συνεργάτης του James Merrill κατηγορήθηκε τον Ιούλιο του ίδιου χρόνου πως η TelexFree ήταν στην πραγματικότητα «πυραμίδα». Ο Merrill ομολόγησε την ενοχή του τον περασμένο Οκτώβριο και περιμένει την ποινή του.

Η εταιρεία υποτίθεται πως ασχολείτο με τηλεφωνία και ίντερνετ αλλά «έκρυβε» πυραμίδα ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων με δύο εκατομμύρια επενδυτές από όλο τον κόσμο, σύμφωνα με το Boston Globe. Σχεδόν ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν λεφτά.

Οι αρχές είχαν την πληροφορία πως κάποιος είχε μεσολαβήσει για να μεταφερθούν εκατομμύρια από την TelexFree, τα οποία οι εμπλεκόμενοι σκόπευαν να μεταφέρουν από τις ΗΠΑ στη Βραζιλία.

Ο ενδιάμεσος, που στη συνέχεια έγινε συνεργαζόμενος μάρτυρας για την κυβερνητική πλευρά, κανόνισε με τον ανιψιό του Wanzeler στη Βραζιλία να ξεπλυθούν τα μετρητά μέσω Χονγκ Κονγκ με τη μετατροπή τους στο βραζιλιάνικο νόμισμα.

Ο Rocha, δρώντας για λογαριασμό του ανιψιού του Wanzeler, ταξίδεψε από τη Βραζιλία στο αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης πριν λίγες μέρες. Συνάντησε τον μάρτυρα σε εστιατόριο της Μασαχουσέτης και του έδωσε 2,2 εκατ. σε μια βαλίτσα. Μετά τη συνάντηση πράκτορες τον ακολούθησαν στο διαμέρισμά του κι αργότερα τον συνέλαβαν. Το ίδιο βράδυ οι πράκτορες ανακάλυψαν τον πακτωλό χρημάτων πάνω στον οποίο κοιμόταν.

244pkjmf

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ