17.8 C
Arta
Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Νέα ρότα Τσίπρα: δώστε δέσμευση για επενδύσεις αντί χρέος

Από το βήμα του Συνεδρίου Concordia Europe Summit, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας εκτίμησε ότι αν οι Ευρωπαίοι δεσμευθούν σε δέσμευση για συγκεκριμένα επενδυτικά προγράμματα τότε μπορεί να υπερκεραστεί και η διαφωνία με το ΔΝΤ για το χρέος.

«Η διαφορά μπορεί να γεφυρωθεί επί της ουσίας» υποστήριξε ο πρωθυπουργός και ζήτησε «να αναλάβει η Ευρώπη συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, πέρα από την επέκταση της ωρίμανσης των αποπληρωμών, για επενδυτικά προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα γεφυρώσουν στην πράξη τις διαφορές».

«Αυτός ο στόχος είναι στο επίκεντρο της συζήτησης που διεξάγεται, συμπλήρωσε. Αυτή είναι και η συνεισφορά της Ελλάδας. Δεν προσερχόμαστε στο τραπέζι επαιτώντας αλλά ούτε γκρινιάζοντας.»

Η Ελλάδα είναι έτοιμη, οι επενδυτές είναι έτοιμοι, οι αγορές είναι έτοιμες και το μόνο που περιμένουν είναι ένα σήμα από την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης, ένα σήμα από τους θεσμούς ότι μπορούν να εμπιστευθούν ξανά τη χώρα, υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

 

Να αναλάβει η Ευρώπη συγκεκριμένες δεσμεύσεις για επενδυτικά προγράμματα

Αυτή είναι και η συνεισφορά της Ελλάδας. Δεν προσερχόμαστε στο τραπέζι επαιτώντας αλλά ούτε γκρινιάζοντας.

 

Η διαφορά μπορεί να γεφυρωθεί επί της ουσίας, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Να αναλάβει η Ευρώπη συγκεκριμένες δεσμεύσεις και πρωτοβουλίες, πέρα από την επέκταση της ωρίμανσης των αποπληρωμών, για επενδυτικά προγράμματα που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και θα γεφυρώσουν στην πράξη τις διαφορές.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε να ανοίξει η συζήτηση για τη μετάβαση της χώρας σε μια περίοδο ανάπτυξης. Πρόσθεσε πως η Ελλάδα βιώνει τις συνέπειες στρεβλών επιλογών είτε λόγω των προηγούμενων πολιτικών είτε λόγο των εταίρων μας στην Ευρώπη που υπέδειξαν τη λάθος συνταγή για την υπέρβαση της κρίσης.

Να κάνουμε την προσπάθεια να παραχθεί νέος πλούτος

 

Μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ

Να κάνουμε όλοι μαζί την προσπάθεια η κυβέρνηση, οι εταίροι, η κοινωνία και οι υγιείς επιχειρηματικότητα για να παραχθεί νέος πλούτος και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας , τόνισε ο πρωθυπουργός τονίζοντας πως σύμφωνα με τα θετικά οικονομικά στοιχεία η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κοιτάξει το μέλλον. «Οι εταίροι μας θα κάνουν ότι είναι αναγκαίο να μπει η ανάπτυξη στην ατζέντα των προτεραιοτήτων.

 

Έχουμε τις επόμενες ημέρες τη δυνατότητα να πάρουμε αυτές τις αποφάσεις» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας

Προσερχόμαστε στο Eurogroup με συγκεκριμένες λύσεις υπάρχει διέξοδος αρκεί να μην προσκρούσει σε σκοπιμότητες που θα την εμποδίσουν σημείωσε και υποστήριξε πως μια απόφαση στις 15 Ιουνίου, που θα επιλύει οριστικά το ελληνικό ζήτημα, είναι πιο αναγκαία αλλά και πιο εφικτή από ποτέ.

Είναι η σειρά των δανειστών και εταίρων μας να κάνουν αυτό που μπορούν αλλά κι αυτό που οφείλουν. Αυτό που δικαιούμαστε με βάση τις συμφωνίες ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Έχουμε κάνει κάνει περισσότερα από όσα οφείλαμε για να μην διακινδυνεύσουμε την υλοποίηση του προγράμματος , είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Αλέξης Τσίπρας υπογραμμίζοντας τις τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού.

Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη

Όπως είπε ο πρωθυπουργός η Ανγ. Μέρκελ και ο Εμανουέλ Μακρόν υπερασπίζονται την Ευρώπη της ανάπτυξης.

«Η Ελλάδα μπορεί ταχύτατα να μεταμορφωθεί και να αξιοποιήσει τις τεράστιες δυνατότητές της: την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού, και την γεωγραφική θέση. Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη, τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρα τόνισε ότι θα πρέπει να αποκλειστούν σενάρια μιας Ευρώπης με «σκληρό πυρήνα». Μια μικρή Ευρώπη είναι μια «ασήμαντη Ευρώπη» στο διεθνές γίγνεσθαι.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανάγκη «αμοιβαιοποίησης» των κινδύνων και μια νέα αρχή για την ευρωζώνη και την Ευρώπη.

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ