10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Νέα μηχανήματα ακτίνων Χ στο οπλοστάσιο κατά του λαθρεμπορίου

Τέσσερα νέα μηχανήματα X-rays για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου παρέλαβε την περασμένη εβδομάδα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Παράλληλα, προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια άλλων 12 τέτοιων μηχανημάτων τα οποία επιταχύνουν σε μεγάλο βαθμό τους ελέγχους.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΑΔΕ αναφέρει: «Με στόχο την ενίσχυση των μέσων για την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και την εξασφάλιση κανόνων ίσου ανταγωνισμού στην αγορά, η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων προχωρά στη μεγέθυνση του οπλοστασίου της.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, την περασμένη εβδομάδα παρελήφθησαν τα 4 μηχανήματα X- rays, μετά τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού, τα οποία και βρίσκονται σε αποθήκη του ΟΛΠ. Μετά από ειδικά τεστ που θα κάνει η ανάδοχη εταιρεία, 40 τελωνειακοί (10 από κάθε Τελωνείο στο οποία θα οδηγηθούν τα μηχανήματα), θα περάσουν από ειδική εκπαίδευση έως και το δεύτερο 10ήμερο του Οκτωβρίου. Στη συνέχεια τα μηχανήματα αυτά θα εγκατασταθούν στα Τελωνεία, Γ΄ Πειραιά, Α΄ Θεσσαλονίκης, Κήπων και Κακαβιάς.

Παράλληλα, βρίσκονται στην τελική φάση οι διαδικασίες υπαγωγής της προμήθειας άλλων 12 μηχανημάτων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Πρόκειται για 8 αυτοκινούμενα, 2 σταθερά και 2 για σιδηροδρομικά βαγόνια εμπορευματοκιβωτίων. Αμέσως μετά θα γνωστοποιηθούν οι τεχνικές προδιαγραφές, ώστε να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όσες εταιρείες το επιθυμούν».

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ