18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μπάχαλο στον ΕΦΚΑ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία

Για μπάχαλο στον ΕΦΚΑ κάνει λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Κικίλιας, καταγγέλλοντας ότι το σύστημα βρίσκεται υπό κατάρρευση και πως καταγράφεται μείωση 50% στην εισπραξιμότητα.

«Για αυτό το χάος θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;», τονίζει ο κ. Κικίλιας μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Μπάχαλο στον ΕΦΚΑ. Υπό κατάρρευση το σύστημα, μείωση 50% στην εισπραξιμότητα. Για αυτό το χάος θα αναλάβει κανείς την ευθύνη;

— Vassilis Kikilias (@Vkikilias) March 1, 2017

Σημειώνεται πως τα έσοδα του ΕΦΚΑ παρουσιάζουν «τρύπα» με το καλημέρα, καθώς η εισπραξιμότητα των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών είναι κάτω του 50%. Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο, εντός του 2016 εισπράχθηκαν από τους μη μισθωτούς εισφορές της τάξεως των 2,25 δισ. ευρώ.

Για να επιτευχθεί το ίδιο ποσό φέτος πρέπει η εισπραξιμότητα να ξεπερνά το 75%, ενώ με στόχο πέριξ του 60% τα έσοδα εκτιμώνται σε 1,80 δισ. ευρώ, δηλαδή μειωμένα κατά τουλάχιστον 450 εκατ. ευρώ.

Υπό το βάρος των πολλών προβλημάτων, η διοίκηση του υπερταμείου έδωσε παράταση έως τις 17 Μαρτίου για την καταβολή των εισφορών του Ιανουαρίου, ενώ έως το τέλος του ίδιου μήνα θα πρέπει να καταβληθούν και οι εισφορές του Φεβρουαρίου.

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ