16.2 C
Arta
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Με επιστολή τους στον υπ.Παιδείας διαμαρτύρονται μαθητές για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων

Τη διαμαρτυρία τους προς το υπουργείο Παιδείας, για την απόφαση να εφαρμόσει φέτος για πρώτη φορά τη ρύθμιση για την κατάργηση των επαναληπτικών πανελλαδικών εξετάσεων, εξέφρασαν μαθητές των Αναβρύτων.

Στην επιστολή τους προς τον Κωνσταντίνο Γαβρόγλου, χαρακτηρίζουν «ισοπεδωτική» αυτή την ενέργεια και υπογραμμίζουν ότι μπορεί να προκαλέσει μόνο δεινά σε κάποιους υποψήφιους.

Αναλυτικά η επιστολή των μαθητών των Αναβρύτων προς τον υπουργό Παιδείας:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Επιθυμούμε να σας ενημερώσουμε ότι οι μαθητές και το Δεκαπενταμελές Μαθητικό Συμβούλιο του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων, ανησυχώντας για την πρόθεση του Υπουργείου να μην προβεί στην επανεξέταση της επίμαχης διάταξης περί κατάργησης των Επαναληπτικών Πανελληνίων Εξετάσεων, επικοινώνησαν τηλεφωνικώς με το Γραφείο Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων  και  απέστειλαν προς

Εσάς σχετική επιστολή διαμαρτυρίας. Εφόσον δεν γνωρίζουμε αν λάβατε γνώση του μηνύματός μας και με δεδομένη τη σχετική έλλειψη πρωτοβουλιών από την πλευρά του Υπουργείου, Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, καταγράφοντας τις απόψεις και τα αιτήματά μας για μία ακόμη φορά.  

Θεωρούμε, δεδομένης της σπουδαιότητα του ζητήματος, ότι η επιδεικτική αγνόηση των αιτημάτων από μαθητές, καθηγητές και γονείς, δεν αρμόζει στην περίσταση. Σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα που φυλλορροεί, το Υπουργείο προχωρεί σε μία ακόμη ισοπεδωτική για την παιδεία ενέργεια.  Η «μεταρρυθμιστική» προσπάθεια που αφορά την κατάργηση των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων (ρύθμιση που εφαρμόζεται για πρώτη φορά φέτος) μόνο δεινά μπορεί να προκαλέσει σε κάποιους υποψηφίους. Είναι σημαντικό στο σημείο αυτό να τονίσουμε πως στο σχολείο μας φοιτούν μαθητές που πάσχουν από χρόνια προβλήματα υγείας, για τους οποίους η ύπαρξη των επαναληπτικών εξετάσεων αποτελεί ασφαλιστική δικλείδα επιεικώς ζωτικής σημασίας.  Σας απευθύνουμε  λοιπόν το εξής ερώτημα.

Τί θα συμβεί σε περίπτωση που κάποιος υποψήφιος  πραγματικά δεν δύναται να παρευρεθεί στο εξεταστικό κέντρο την ημέρα της γραπτής δοκιμασίας λόγω ανωτέρας βίας; Προβάλλοντας το επιχείρημα πως ορισμένοι μαθητές προφασίζονται ιατρικούς λόγους για να μην υποβληθούν στην εξεταστική διαδικασία, το Υπουργείο φαίνεται να εκφράζει δυσπιστία προς τους μαθητές καθώς και πλήρη απαξίωση για την κοπιώδη προσπάθεια που καταβάλλουν και τις επιπτώσεις αυτής στην ψυχολογία τους. Θεωρούμε ότι είναι χρέος σας να μερμνήσετε για όλους τους μαθητές, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη διαδικασία εισαγωγής τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, όποιο μέτρο κι αν αυτό απαιτεί. Στον αγώνα μας, που γίνεται με κόπο και αξιώσεις, για μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση, δυστυχώς το Υπουργείο, αντί να είναι ο θεσμικός συμπαραστάτης μας, μοιάζει να στέκεται πολέμιός μας.

Κρίνουμε λοιπόν παράλογη την κατάργηση των Επαναληπτικών Πανελληνίων Εξετάσεων χωρίς την πρόβλεψη παράλληλης εναλλακτικής λύσης. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας το Πρότυπο Λύκειο Αναβρύτων, οι μαθητές και το Δεκαπενταμελές, με την υποστήριξη των Συλλόγων Διδασκόντων και Γονέων του σχολείου, αντέδρασαν και προέβησαν σήμερα, Τετάρτη 15/02/17, σε αποχή από όλες τις διδακτικές ώρες. Για ακόμη μια φορά, ζητάμε να αναλάβετε τις ευθύνες σας, ως πλέον αρμόδιος για τον εκπαιδευτικό τομέα, και να επαναφέρετε τον απαραίτητο και αναντικατάστατο θεσμό των Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Με τιμή,

Η σχολική κοινότητα του Προτύπου Λυκείου Αναβρύτων

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ