24.8 C
Arta
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Μαραντόνα: Είμαστε ποδοσφαιριστές, όχι σπρίντερ για να με ενδιαφέρει η ταχύτητα

Ο κορυφαίος -κατά πολλούς- ποδοσφαιριστής όλων των εποχών μίλησε στην ιστοσελίδα sport360.com εκφράζοντας την επιθυμία να επιστρέψει στους πάγκους. Ο Μαραντόνα μάλιστα άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να εργαστεί ξανά στην τεχνική ηγεσία συλλόγου από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Μου αρέσει να παρακολουθώ τα ματς των Αλ Αχλί, Αλ Τζαζίρα, Αλ Νάσρ και Αλ Γουάχντα εκτός από τα παιχνίδια της Αλ Ουάσλ γιατί δεν μου φέρθηκαν καλά.

Είναι ομάδες στις οποίες μία μέρα θα ήθελα να δουλέψω ως προπονητής. Άκουσα πως ήμουν υποψήφιος για την εθνική ομάδα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αλλά δεν ήθελα να δημιουργήσω προβλήματα.

Θα ήθελα να έχω την ευκαιρία να δουλέψω σε μία ομάδα, είτε πρόκειται για νέους ή για πρώτη ομάδα. Θέλω να νιώσω χρήσιμος και να μην κλέψω λεφτά από κανέναν».

Ο άλλοτε σταρ της Νάπολι και της Εθνικής Αργεντινής έκανε μάλιστα αναφορά και στον Βάλτερ Τζένγκα θεωρώντας πως δεν έλαβε τις ίδιες ευκαιρίες με τον Ιταλό τεχνικό.

«Κατά την διάρκεια της παρουσίας μου στην Αλ Ουάσλ διαπίστωσα πως υπήρχαν προπονητές που εργάστηκαν σε τρεις ή τέσσερις διαφορετικές ομάδες εδώ, όπως ο Βάλτερ Τζένγκα. Για παράδειγμα είναι καλός άνθρωπος, αλλά δεν έφερε καλά αποτελέσματα εδώ. Δεν πήραμε τις ίδιες ευκαιρίες».

Ο «Πίμπε Ντ’ Όρο» παράλληλα αποκάλυψε πως παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο της Αργεντινής και αν του ζητηθεί σκοπεύει να αναλάβει δράση.

«Εάν λάβω την έγκριση της FIFA, η πρώτη μου απόφαση θα είναι να απομακρύνω τους διεφθαρμένους ανθρώπους από την Αργεντινή και να τους κλείσω στη φυλακή.

Η Αργεντινή πουλάει 10 φορές περισσότερους παίκτες σε σύγκριση με την προηγούμενη δεκαετία επειδή δεν έχουμε ακαδημίες, αλλά και επειδή τα 10χρονια παιδιά πλέον έχουν ατζέντηδες. Όχι! Τα 10χρονα παιδιά θα πρέπει να έχουν μόνο πατέρα και μητέρα».

Ο Μαραντόνα επίσης σχολίασε το γεγονός πως συγκεκριμένοι προπονητές βρίσκουν εύκολα δουλειά σε αντίθεση με συναδέλφους τους, που παραμένουν στο ταμείο ανεργίας.

«Η πρώτη μου απόφαση θα είναι να περιορίσουμε τον αριθμό των ομάδων όπου θα μπορεί ένας προπονητής να κοουτσάρει μέσα σε μία σεζόν. Βλέπουμε συνεχώς μία ανακύκλωση προπονητών. Ο ίδιος να πηγαίνει από την Μπαρτσελόνα στην Ρεάλ Μαδρίτης, στο Αμβούργο και την Κίνα ή την Ιαπωνία. Υπάρχουν πολλοί άνεργοι προπονητές αλλά εργάζονται οι ίδιοι 10. Αυτό θα είναι το πρώτο μου μέτρο».

Ο Αργεντινός θρύλος του ποδοσφαίρου άφησε την καλύτερη ατάκα για το τέλος, επισημαίνοντας πως δεν τον ενδιαφέρει η ταχύτητα στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, αλλά η τεχνική.

«Εάν προπονούσα παιδιά θα το έκανα με την μπάλα και όχι με σπριντ στα 100 μέτρα. Τα 100 μέτρα είναι για τον Καρλ Λιούις, τον Μπεν Τζόνσον και τον Γιουσέιν Μπολτ, όχι για ποδοσφαιριστές.

Το ποδόσφαιρο είναι πάσα και κίνηση. Δεν σκοράρουμε πετώντας ακόντιο, ούτε τρέχοντας τα 200 μέτρα σαν τον Γιουσέιν Μπολτ. Δεν είμαστε αθλητές του στίβου, αλλά ποδοσφαιριστές.

Όπως έλεγε και ο αγαπητός φίλος μου, Σόκρατες, όταν κάποιος τον ρώτησε γιατί δεν τρέχει πολύ απάντησε πως: ‘Δεν με έφεραν για να τρέχω, αλλά να παίξω ποδόσφαιρο. Όταν έχω την μπάλα στα πόδια μου παίζω καλα’. Τους αποστόμωσε γιατί είπε την αλήθεια».

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ