12.8 C
Arta
Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν ψηφίζουμε τίποτα»

«Δυστυχώς δικαιωθήκαμε» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, αναφερόμενος στο κόστος που είχε για την χώρα η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης.

Μιλώντας στον Αντώνη Σρόιτερ, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα πως έλεγε ψέματα, όταν μιλούσε για «ούτε ένα ευρώ νέα μέτρα», κατηγορώντας τον ότι έφερε ένα τέταρτο Μνημόνιο.

Ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε το μείγμα πολιτικής, που σχεδιάζει να παρουσιάσει στους δανειστές για την επίτευξη των στόχων του προγράμματος, επιμένοντας στο επιχείρημα «εμείς πιστεύουμε στις μεταρρυθμίσεις».

Ακόμη, μίλησε για την ανάγκη να υπάρχει ένας πολύ χαμηλός φορολογικός συντελεστής, της τάξης του 9%, και να μην ξεκινάει από το 22%, που είναι σήμερα. «Εάν είναι να μειωθεί το αφορολόγητο, τότε πρέπει ο εισαγωγικός φορολογικός συντελεστής να είναι πολύ μικρότερος από το 20%, που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση» εξήγησε.

«Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου εδώ και πολύ καιρό για τη ΔΕΗ» είπε ακόμη ο πρόεδρος της ΝΔ, εκτιμώντας ότι επίκειται κατάρρευση της Επιχείρησης τον επόμενο μήνα.

Ξεκαθάρισε, δε, ότι η ΝΔ δεν θα ψηφίσει ούτε τα μέτρα ούτε τα αντίμετρα, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή. «Χωρίς μέτρα, δεν υπάρχουν αντίμετρα» εξήγησε, επιχειρηματολογώντας ότι δεν μπορεί να ψηφίσει τα λεγόμενα «θετικά μέτρα» της κυβέρνησης, γιατί αυτά είναι συνυφασμένα με τα μέτρα και κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η ΝΔ συνομολογεί.

«Μπορούμε να συζητάμε ότι είναι αντίμετρο το συσσίτιο στο σχολείο; Δηλαδή, θα πρέπει να έχουμε πλεόνασμα 4,5%, για να ταΐσουμε τα παιδιά στο σχολείο;» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Συγγνώμη που θυμώνω λίγο, θεωρώ όμως ότι είναι προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης από τον κ. Τσίπρα» ενώ εξέφρασε την άποψη ότι τα αντίμετρα δεν θα εφαρμοστούν.

«Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση»

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι δεν θα δεχτεί να συνυπογράψει τα μέτρα, εάν κάτι τέτοιο ζητηθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Η απάντησή του, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ήταν ένα κατηγορηματικό «όχι».

«Δεν υπογράφουμε καμία δέσμευση η οποία πηγαίνει πέρα από το 3ο πρόγραμμα το οποίο και εμείς, αλήθεια είναι, το έχουμε στηρίξει» ξεκαθάρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Εμείς λοιπόν δεν δεσμευόμαστε σε τίποτα εγγράφως, δεν υπογράφουμε τίποτα, δεν ψηφίζουμε τίποτα» κωδικοποίησε τις θέσεις του ο πρόεδρος της ΝΔ.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ