19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατακαίει τη Ζάκυνθο η μεγάλη πυρκαγιά

Μία δύσκολη νύχτα πέρασαν οι πυροσβέστες στη Ζάκυνθο, που όλο το βράδυ μάχονταν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές, Ορθωνιές αλλά και Βασιλικό.

Το δυσκολότερο μέτωπο είναι αυτό μεταξύ Αναφωνήτριας και Μαριών, με τις φλόγες να κατακαίνε δάση πεύκης και υπεραιωνόβιους ελαιώνες, ενώ το έργο των πυροσβεστών δυσχεραίνεται σημαντικά από την ένταση των ανέμων.

Με έκτακτο ακτοπλοϊκό δρομολόγιο κατέφθασαν χθες στη Ζάκυνθο, από την ηπειρωτική χώρα, 10 πυροσβεστικά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, πεζοπόρο τμήμα και μηχανήματα του Στρατού, προκειμένου να συνδράμουν το δύσκολο έργο των τοπικών δυνάμεων.

Χθες στην περιοχή της Αναφωνήτριας καταστράφηκε ολοσχερώς μια παλαιά κατοικία, όπου διέμεναν δύο ηλικιωμένοι, ενώ σοβαρές ζημιές έχει υποστεί ταβέρνα της περιοχής.

Σε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση 25 οχημάτων, με περίπου 100 επιβαίνοντες από το λιμάνι στην περιοχή Πόρτο Βρώμη, στο οποίο είχαν φθάσει οι φλόγες, προχώρησε παράλληλα χθες η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου. Πρόκειται για τουρίστες οι οποίοι άφησαν στην ακτή το οχήματά τους και νοίκιασαν σκάφη από το λιμάνι και κατά την επιστροφή τους είδαν τις φλόγες να πλησιάζουν στην περιοχή.

«Η εικόνα είναι πάρα πολύ ασχημη εικόνα. Είμαστε όμως καλύτερα από χθες το βράδυ. […] Δεν κινδυνεύει κανένα χωριό» είπε στην ΕΡΤ ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος.

Περισσότερες από 76 πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει φέτος στο νησί και πάνω από 15.000 στρέμματα δάσους έχουν καεί. «Πιστεύουμε ότι πρόκειται για ένα σχέδιο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νιοτόπουλος.

Στην κατάσβεση συμμετέχουν 37 οχήματα, 76 πυροσβέστες, 12 άτομα πεζοπόρο, ενώ ρίψεις από αέρος κάνουν ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ