10.8 C
Arta
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Καμία απόφαση σήμερα από το ΔΝΤ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας

Μέσω του λογαριασμού του στο Twitter, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις ξεκαθαρίζει πως στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου δεν θα ληφθεί κάποια απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στο ελληνικό πρόγραμμα.

«το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συζητήσει σήμερα την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, βάσει του Άρθρου 4. Αποφάσεις για πιθανή χρηματοδοτική συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα δεν βρίσκονται στην ατζέντα», τονίζει ο κ. Ράις.

Clarifying: IMF board to discuss review of Greece’s economy (Article IV) today. Decision on IMF potential future financing not on agenda

Νωρίτερα σήμερα είδε το φως της δημοσιότητας η έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Άρθρου 4) η οποία θα συζητηθεί στο σημερινό διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου. Η έκθεση διαπιστώνει τέσσερις προκλήσεις.

Όσον αφορά στο δημόσιο χρέος, το ΔΝΤ το χαρακτηρίζει εξαιρετικά μη διαχειρίσιμο (βιώσιμο) προτείνοντας σειρά μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση. Το Ταμείο υποστηρίζει κατ’ αρχήν ότι στην Ελλάδα θα πρέπει να εφαρμοστεί μία «δημοσιονομικά ουδέτερη πολιτική», επισημαίνοντας ότι δεν απαιτείται περαιτέρω προσαρμογή πέραν αυτής η οποία ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη. Ωστόσο όπως αναφέρει απαιτούνται «δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις», όπως μείωση του αφρολόγητου προκειμένου να διευρυνθεί η φορολογική βάση, καθώς και αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής.

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ