10.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πρώτη βιογραφία του Χίτλερ που τον συνέκρινε με τον Ιησού

Η πρώτη βιογραφία του Χίτλερ η οποία τον παρουσίαζε σαν σωτήρα της Γερμανίας και τον συνέκρινε με τον Ιησού μπορεί να έχει γραφτεί από τον ίδιο τον δικτάτορα υποστηρίζει ένας Σκοτσέζος ιστορικός.  Η βιογραφία έχει τίτλο: “Αδόλφος Χίτλερ: Sein Leben und seine Reden (Αδόλφος Χίτλερ: Η Ζωή και του Ομιλίες)” ήταν το πρώτο μεγάλο προφίλ του Χίτλερ και εμφανίστηκε το 1923, γραμμένη από τον Victor von Koerber.

Ο ιστορικός Thomas Weber, από το Πανεπιστήμιο του Aberdeen, έφερε στο φως έγγραφα από ένα αρχείο που βρέθηκε στην Νότια Αφρική τα οποία φωτογραφίζουν με μεγάλη βεβαιότητα τον Χίτλερ ο οποίος προέβη σε αυτή την «αναίσχυντη αλλά έξυπνη πράξη αυτοπροβολής» όπως υποστηρίζει ο ιστορικός.

Στο βιβλίο το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή από ομιλίες του Χίτλερ διατυπώνονται κάποιοι κάπως αλλόκοτοι ισχυρισμοί όπως το ότι πρέπει να γίνει η Νέα Βίβλος του Σήμερα και χρησιμοποιεί όρους όπως «ιερό» και «λύτρωση» συγκρίνοντας τον Χίτλερ με τον Ιησού.

« Το “Αδόλφος Χίτλερ: H ζωή και οι λόγοι του” κυκλοφόρησε δύο χρόνια πριν από τον “Αγών μου”, την αυτοβιογραφία και το μανιφέστο που οι ιστορικοί θεώρησαν ως την κομβική στιγμή που ο Χίτλερ από ένας πολιτικός προπαγανδιστής πέρασε στη γραμμή αναμονής για να γίνει ένας επικείμενος ηγέτης.

Η βιογραφία του φον Κιούρμπερ είχε εκδοθεί πολύ πιο πριν την προσπάθεια του Χίτλερ να αναλάβει την εξουσία μέσω του γνωστού σε όλους Πραξικόπημα της Μπυραρίας., το 1923 όταν ο Χίτλερ αποφάσισε ότι χρειάζεται να ενισχύσει το εθνικιστικό προφίλ του.  Ο ερευνητής ιστορικός πιστεύει ότι ο von Koerber επελέχθη ως συγγραφέας επειδή πίσω από το όνομά του υπήρχε η αριστοκρατική του  καταγωγή και είχε τη φήμη ήρωα πολέμου.

«Βρήκα μια ενόρκως υπογεγραμμένη μαρτυρία όπου η σύζυγος του εκδότη του βιβλίου αναφέρει ότι ο von Koerber δεν είχε γράψει το βιβλίο και ότι ο Χίτλερ είχε ζητήσει από τον  στρατηγό Λούντεντορφ (ένα σύμμαχό του στο αποτυχημένη πραξικόπημα του 1923), αν θα μπορούσε να βρει ένα συντηρητικό συγγραφέα χωρίς καμία σύνδεση με το ναζιστικό κόμμα ώστε να βάλει το όνομά του σε αυτό », είπε ο Weber. “Στη συνέχεια, στη Γερμανία, βρήκα ένα έγγραφο από το 1938 στο οποίο ο von Koerber δηλώνει ότι γράφει το βιβλίο με πρωτοβουλία και με την ενεργό συμμετοχή του Αδόλφου Χίτλερ ».

Το βιβλίο περιέχει επίσης την πρώτη αναφορά στην «πολιτική αφύπνιση» του Χίτλερ, κάτι  που «αργότερα θα επαναληφθεί με την ίδια σχεδόν γλώσσα στην Mein Kampf”. Ο ιστορικός δήλωσε ότι στο σύνολό τους τα αποδεικτικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεσή τους οικοδομούν την συγκλονιστική εικόνα ότι η βιογραφία γράφτηκε για να ενισχύσει το προφίλ του Χίτλερ ως Γερμανού σωτήρα και ότι σε αυτό το πρώιμο στάδιο της καριέρας του ήταν ένας οξυδερκής πολιτικός που σχεδίαζε την χειραγώγηση της γερμανικής πολιτικής σκηνής.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ