10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ ή Ε.Ε.; Ποιος από τους δύο είναι πιο… αντιπαθής στους Ρώσους πολίτες;

Το όνομα του Ντόναλντ Τράμπ μπορεί να κυριαρχεί στα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τις τελευταίες μέρες, περισσότερο ακόμη και από το όνομα του Βαλντιμίρ Πούτιν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως οι Ρώσοι πολίτες έχουν αρχίσει να αλλάζουν στάση και να βλέπουν θετικά τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αντίθετα η πλειοψηφία τους τις αντιμετωπίζει αρνητικά, όπως αρνητικά αντιμετωπίζει και την Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι δεν είναι μικρό και το ποσοστό όσων βλέπουν θετικά τις ΗΠΑ και την ΕΕ. Αυτές είναι οι διαθέσεις που καταγράφηκαν από τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ρωσικό κέντρο Levada-Centr.

Σύμφωνα λοιπόν με την δημοσκόπηση, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζει το πρακτορείο Ria Novosti, το 40% των Ρώσων αντιμετωπίζει κυρίως αρνητικά τις ΗΠΑ και το 9% τις αντιπαθεί. Συνολικά δηλαδή ένα ποσοστό της τάξεως του 49% βλέπει αρνητικά τις ΗΠΑ. Το 35% όμως των Ρώσων αντιμετωπίζουν θετικά τις ΗΠΑ, ένα 2% πολύ θετικά, ενώ το 14% δυσκολεύτηκε να απαντήσει στα σχετικά ερωτήματα.

Σχεδόν παρόμοια είναι η στάση των Ρώσων και έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αντιμετωπίζει αρνητικά το 38% των Ρώσων, θετικά το 37% και πολύ θετικά το 2%, ενώ το 14% δυσκολεύθηκε να καθορίσει την στάση του απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 20-23 Ιανουαρίου, σε δείγμα 1.600 προσώπων, ηλικίας 18 ετών και άνω, σε 137 αστικές και αγροτικές περιοχές σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ