18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Επίδομα 200.000 ευρώ στους πρόσφυγες από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ

Την χορήγηση μηνιαίου επιδόματος στους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται στη Χίο, προτίθεται να καθιερώσει η ύπατη αρμοστεία του ΟΗΕ, διαθέτοντας για τον σκοπό αυτό το συνολικό ποσό των 150.000 έως 200.000 ευρώ μηνιαίως.

 Το ποσό αυτό, το οποίο θα χορηγείται σε μετρητά σε κάθε πρόσφυγα, δεν συνδέεται με τις άλλες παροχές της ύπατης αρμοστείας και ειδικότερα εκείνη της σίτισης.

Θα χορηγείται δε με αποκλειστικό σκοπό την κάλυψη μικροεξόδων των προσφύγων και μεταναστών, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξ αυτών, που βρίσκονται αρκετό καιρό στη Χίο, κυριολεκτικά δεν έχουν ούτε ένα ευρώ, για να καλύψουν καθημερινά έξοδά τους. Η χορήγηση του επιδόματος θα γίνει με κριτήρια, ανάλογα με τον αριθμό των προσώπων της κάθε οικογένειας, αλλά – όπως επισημαίνεται αρμοδίως – ουδείς θα εξαιρεθεί από αυτό.

Εξετάζεται, επίσης, ένα σχετικό ποσό να διατεθεί από την ύπατη αρμοστεία και σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πολιτών της Χίου.

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστός ο ακριβής χρόνος έναρξης καταβολής του επιδόματος, αλλά είναι πολύ πιθανόν να αρχίσει από τον Φεβρουάριο.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ