18.8 C
Arta
Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024

Δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Άρτα

Το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων αποφάσισε την δημιουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης Άρτας. Πρόκειται για μια κίνηση, που έχει ανάγκη η περιοχή μας και οι συμπολίτες μας, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο, ενώ στόχος είναι ο συγκεκριμένος χώρος να αποτελέσει μια κοιτίδα πολιτισμού, με επίκεντρο το βιβλίο.

Η δημιουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα μπορεί να λειτουργεί και ως δανειστική βιβλιοθήκη, με την παράλληλη ύπαρξη και αναγνωστηρίου. Στόχος, μεταξύ άλλων, είναι να προβληθούν και τα έργα Αρτινών συγγραφέων, τα οποία είναι ιδιαίτερα σημαντικά και χρίζουν ακόμη μεγαλύτερης ανάδειξης.

Για τη λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης θα υπάρχει συνεργασία με όλους τους Συλλόγους και τους φορείς της περιοχής μας, και θα υπάρχει δικτύωση και συνεργασία με τους συλλόγους που λειτουργούν ήδη βιβλιοθήκες, όπως ο Μ/Σ Σύλλογος «ΣΚΟΥΦΑΣ», το ΤΕΙ Ηπείρου, οι «Φίλοι του Βιβλίου» κ.α.

Σε ο, τι αφορά τη στέγαση του χώρου, στόχος είναι η ενοικίαση κτιρίου που θα πληροί τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία βιβλιοθηκών, σε κεντρικό σημείο του αστικού ιστού της Άρτας.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ