20.8 C
Arta
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη: Ημερίδα στις Πηγές με θέμα: Τόποι Αυτοθυσίας-Ιερά Μονή Σέλτσου-Μεσσολόγγι-Μυτιλήνη

 Στις 2 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα : 19.00 μ.μ. στις Πηγές Άρτας Ιστορική έδρα του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη, στην Πλατεία Προέδρου Β. Καπερώνη, θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Ιστορικού περιεχομένου που διοργανώνεται από τον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη, τον Δήμο Μεσολογγίου, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τις Πρωτ/μιες Δ/νεις Εκπαίδευσης Αιτωλ/νίας και Λέσβου με θεματική ενότητα ΄΄Τόποι Αυτοθυσίας-Ιερά Μονή Σέλτσου-Μεσσολόγγι-Μυτιλήνη.΄΄

Η Ημερίδα αυτή είναι ένα σημαντικό γεγονός που εντάσσεται στον κύκλο των προσπαθειών για την ανάδειξη της μεγάλης ιστορικής σημασίας της μονής Σέλτσου και σχετίζεται με την αυτοθυσία των Σουλιωτών το 1804 .

Έτσι σιγά σιγά η Μονή Σέλτσου και οι 1.300 υπερασπιστές της ,αγνοούμενοι της ιστορίας παίρνουν πλέον σ’αυτή τη θέση που τους αξίζει. Το Σέλτσο μπαίνει σε μια νέα πορεία αναγνώρισης της ένδοξης ιστορίας του σε επιστημονικό επίπεδο, δίπλα στις υπόλοιπες σελίδες δόξας της Ιστορίας του έθνους μας .

Το Σέλτσο που κρέμεται σε μια κόγχη των βράχων στο φαράγγι της Γκούρας, στη Βρεσθενίτσα των Ραδοβιζίων.Εδώ στην περίφημη Κοιλάδα του Αχελώου στα όρια του  Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη,διάλεξε η ιστορία να γίνει το Σέλτσο η Κιβωτός της θυσίας των Ελεύθερων πολιορκημένων του Σουλίου. Ένα θρησκευτικό μνημείο που έγινε συνάμα και ιστορικό. Έμελλε αυτό να γίνει ο αιώνιος τόπος μαρτυρίου των αδούλωτων Σουλιωτών.

Φωτογραφία του Περικλής Μίγδος.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ