12.3 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γιώργος Στύλιος-Τραγικάτα λάθη της Κυβέρνησης στην εμπορική συμφωνία για τηφέτα

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιχειρεί να ¨κουκουλώσει¨ τα τεράστια σφάλματα στην εμπορική συμφωνία με τη Νότια Αφρική για τη φέτα. Ο Γιώργος Στύλιος μαζί με 42 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, αναδεικνύει τους λανθασμένους χειρισμούς της Κυβέρνησης καταθέτοντας σχετική ερώτηση στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

 Στην ερώτηση επισημαίνονταιτα σοβαρότατα λάθη, οι καθυστερήσεις, οι παραλείψεις και οι ολιγωρίες  στη συμφωνία με τη Νότια Αφρική για τηδιασφάλιση της Φέτας ως αποκλειστικά ελληνικό προϊόν. Η Κυβέρνηση επιχειρεί να μεταθέσει τις ευθύνες.Ως αποτέλεσμα υπήρξαν δυσμενέστατες επιπτώσεις για τους παραγωγούς μας, τους ευρύτερα απασχολούμενους με την τυποποίηση, διακίνηση και εμπορία, αλλά και την εθνική μας οικονομία.

 

Οι Βουλευτές καταλήγουν ερωτώντας τον Υπουργό:

  1. Γιατί δεν ανακοινώνει επισήμως την αποδοχή και υπογραφή της Συμφωνίας ΕΕ – Ν. Αφρικής και πότε επιτέλους θα καταθέσει στη Βουλή –όπως υποχρεούται:
  • όλα τα έγγραφα των ετών 2013, 2014, 2015 και 2016 που αφορούν στην υπόθεση αυτής της συμφωνίας.
  • την επιστολή των δύο Γενικών Γραμματέων (Υπ.ΑΑΤ και Οικονομίας) προς την Κομισιόν για το ίδιο θέμα την οποία επικαλέστηκε και την επιστολή της Κομισιόν η οποία προφανώς προηγήθηκε και στην οποία υποχρεώθηκαν να απαντήσουν οι Γραμματείς.
  1. Αν και πότε θα καταθέσει στο Κοινοβούλιο το έγγραφο που με ΕΛΛΗΝΙΚΗ υπογραφή θα ¨αποδεικνύει¨, υποτίθεται, τον ψευδή ισχυρισμό ότι επί της προηγούμενης Κυβέρνησης μονογράφηκε αυτή η συμφωνία.
  2. Πότε σκοπεύουν να φέρουν στη Βουλή για επικύρωση τη συμφωνία – και το αργότερο, βέβαια, μέχρι την 1η Οκτωβρίου 2016 – όπως ζητάει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Βιομηχάνων Γαλακτοκομικών Προϊόντων και όπως, κυρίως, απαιτούν οι παραγωγοί μας, για να πληροφορηθούν επιτέλους, τί μέλλει γενέσθαι, και ποιοι και πώς υπερασπίζονται τον ιδρώτα τους, το εισόδημα και την επιβίωσή τους.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ