12.3 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Γεροβασίλη: Δεν θα δεχθούμε νέα μέτρα -Εκλογές το 2019

Δεν θα υπογράψει η κυβέρνηση νέα μέτρα επανέλαβε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.

«Η κυβέρνηση τοποθετεί τις εκλογές το 2019, καθώς το σχέδιό μας για έξοδο από την κρίση είναι τετραετίας. Η χώρα έχει ανάγκη πρωτίστως πολιτικής και οικονομικής σταθερότητας. Οι πρόωρες εκλογές θα δημιουργήσουν συνθήκες αποσταθεροποίησης», υποστήριξε η κυρία Γεροβασίλησε συνέντευξή της στο ραδιοφωνικό σταθμό του Alpha 9,89.

Σχετικά με τη στάση της ΝΔ που ζητά διακαώς εκλογές, είπε μεταξύ άλλων: «Ας αναρωτηθεί ο κ. Μητσοτάκης εάν πραγματικά το εννοεί, εάν σοβαρολογεί όταν ζητά εκλογές» σημείωσε και εκτίμησε πως η ΝΔ μιλάει για κάλπες ελλείψει πολιτικού αφηγήματος.

Οσον αφορά το κλείσιμο της αξιολόγησης, η Όλγα Γεροβασίλη το συνέδεσε απόλυτα με την θετική πορεία της χώρας και με το πρόγραμμα της κυβέρνησης για έξοδο από τα μνημόνια.

Για την επιστολή Τσακαλώτου υπογράμμισε ότι είναι σαφής η θέση της κυβέρνησης, πως δεν θα δεχτούμε και δεν θα υπογράψουμε νέα μέτρα, κάτι που, όπως είπε η υπουργός, έχει καταστεί σαφές προς τους εταίρους.

«Υπερκαλύπτουμε όλους τους στόχους, το είδαμε το 2016. Η εφαρμογή των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος και η ποσοτική χαλάρωση της ΕΚΤ δημιουργούν συγκρατημένη αισιοδοξία», συμπλήρωσε η υπουργός.

Για το Eurogroup, εκτίμησε ότι θα δώσει ένα σήμα ότι έχει γίνει πρόοδος και είμαστε σε καλό δρόμο. «Η ασάφεια και η καθυστέρηση δεν βοηθά κανέναν, ούτε την ελληνική οικονομία να ανακάμψει, ούτε τη σταθερότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε χαρακτηριστικά, ενώ για την τακτική του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε ότι προφανώς τα λέει για να τα ακούσουν άλλοι και παρέπεμψε στις δηλώσεις του αρμόδιου Ευρωπαίου επιτρόπου, Πιέρ Μοσκοβισί. Η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης επανέλαβε, ότι η ελληνική πλευρά έχει κάνει όσα της αναλογούν και το θέμα παραμένει μεταξύ ΕΕ-ΔΝΤ.

Τέλος, για τα θέματα διαπλοκής με αιχμή την υπόθεση Novartis, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης υποστήριξε ότι η κοινωνία ήταν πεπεισμένη για τη διαπλοκή. «Ακούγαμε πολίτες να συζητούν περί πολιτικών που τα πήραν. Αυτή η κυβέρνηση, στο μέτρο που της αναλογεί, θα βοηθήσει τη δικαιοσύνη». σκανδάλων.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ