15.8 C
Arta
Σάββατο, 16 Μαρτίου, 2024

Γεροβασίλη: Άμεσα η νέα ρύθμιση για την αξιολόγηση στο δημόσιο

Για νομοθετική ρύθμιση που αφορά στην αξιολόγηση στο δημόσιο έκανε λόγο η Όλγα Γεροβασίλη. Η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης μιλώντας στον realfm 97,8 ανέφερε ότι:

«Ο μέσος υπάλληλος σήμερα φοβάται ότι η αξιολόγηση είναι κάτι που θα του βγει σε κακό, παρόλο που οι αξιολογήσεις, από το 2010 μέχρι και το προηγούμενο διάστημα και για επτά χρόνια δεν είχαν γίνει ούτε αξιολογήσεις, ούτε κρίσεις προϊσταμένων, παρά κομματικές τοποθετήσεις».

Και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Αφού έχουμε προχωρήσει σε έναν βαθμό αξιολόγησης ο οποίος δεν είναι ικανοποιητικός αυτή τη στιγμή εξετάζεται μία νομοθετική, ενδεχομένως, ρύθμιση η οποία θα δώσει ένα έναυσμα στο να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί πολύ σύντομα ποια η αξιολόγηση».

Σχετικά με το τι θα λέει ο νόμος και τι κίνητρα θα δίνει η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης απάντησε: «Θα ήθελα να τα πω όλα αυτά. Δεν έχει σημασία να σας πω την τελική ρύθμιση την οποία επεξεργαζόμαστε και σε 1-2 ημέρες θα εμφανιστεί».

Η Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι η ρύθμιση θα υπενθυμίζει με πιο δυναμικό τρόπο σε όσους έχουν θέσεις ευθύνης ότι δεν μπορούν να αρνούνται να αξιολογούν το προσωπικό τους.

Στόχος όπως είπε η διαδικασία να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο.

Στο ερώτημα πότε το υπουργείο θέλει να τελειώσει η διαδικασία της αξιολόγησης η κα. Γεροβασίλη απάντησε: «Το όριο θα είναι εντός του Σεπτεμβρίου. Σας είπα ότι μιλάμε για την αξιολόγηση του 2016, αντιλαμβάνεστε ότι τον Σεπτέμβριο του 2017 είναι λογικό και μάλιστα είναι και κομμάτι μίας ολόκληρης μεταρρύθμισης η οποία έχει χαρακτηριστικά τα οποία δεν έχει κανείς υπάλληλος να φοβηθεί κάτι».

 

 

source

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ