18.8 C
Arta
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αποκαλύψεις για το ταξίδι μυστήριο του Τσίπρα στο Παρίσι: Με ποιους συναντήθηκε τελικά

Στις συναντήσεις του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι, με τον πρόεδρο της L’ Oreal Ζαν-Πολ Αγκόν και εκπροσώπους της Rotschild, αναφέρεται δημοσίευμα της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro.

Το δημοσίευμα της Figaro έχει ως εξής:

«Η L’ Oreal ετοιμάζεται για μια σημαντική επένδυση στην Ελλάδα», το δελτίο Τύπου που έστειλε η ελληνική Κυβέρνηση, το Σάββατο το βράδυ, δίνει την ελπίδα για μια ανάσα. Σε μια Ελλάδα που έχει πληγεί από επτά χρόνια οικονομικής κρίσης, τόση ύφεση και ανεργία που αγγίζει το 24% του ενεργού πληθυσμού, η προοπτική της δημιουργίας θέσεων εργασίας είναι ένα καλό νέο. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται να απαντήσει στην κριτική αναφορικά με ένα επίσημο ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη εβδομάδα στο Παρίσι, το οποίο απασχολεί έντονα τον ελληνικό Τύπο.

Η φύση της επένδυσης της L’ Oreal είναι εκείνη που ιντριγκάρει. Πράγματι, πρόκειται για ένα καλά κρυμμένο μυστικό. O Jean-Paul Agon, Πρόεδρος της γαλλικής αυτοκρατορίας των καλλυντικών επιβεβαιώνει τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο οποίος επίσης συναντήθηκε με εκπροσώπους των Rotschild, όπως επιβεβαιώνει και η επενδυτική τράπεζα, αλλά επισημαίνει ότι πρόκειται για «ιδιωτική συνάντηση. Κανένα σχόλιο για όσα συζητήθηκαν».

Τίποτε καλύτερο για να διατηρηθεί το μυστήριο. Το πιο πιθανό, σύμφωνα με παρατηρητές, είναι ότι ο γαλλικός όμιλος θα μπορούσε να ενδιαφέρεται από τη γεωγραφική θέση της Ελλάδας, το μικροκλίμα της και το εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με άλλες πηγές της αγοράς, η L’ Oreal σχεδιάζει εδώ και αρκετούς μήνες επενδύσεις στην Ελλάδα. Αν αυτό επιβεβαιωθεί, θα είναι ένα καλό σημάδι για τους ξένους επενδυτές, μια ενδεχόμενη ανάκαμψη.

Να ζητήσει άμεσα την παραίτηση του αντιπροέδρου του κόμματός του, Άδωνι Γεωργιάδη, για τη «συκοφαντία» σχετικά με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, αναμένει η κυβέρνηση, όπως τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε δήλωσή του στην ΕΡΤ.

Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, ότι επρόκειτο για «έωλο αντιπερισπασμό» που επιχείρησαν να «στήσουν» η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης «προκειμένου να μην απαντήσουν στα εύλογα ερωτήματα που προέκυψαν από την αποκάλυψη για αγορά ακινήτου εκατομμυρίων ευρώ στο Παρίσι» και σημείωσε ότι «η ευθύνη γι’ αυτή τη συκοφαντία βαραίνει προσωπικά τον ίδιο τον πρόεδρο της Ν.Δ.». Παράλληλα, απηύθυνε σειρά ερωτημάτων προς τον κ. Μητσοτάκη σχετικά με το πόθεν έσχες του, σημειώνοντας ότι «ήρθε η ώρα να αφήσει τις υπεκφυγές και να απαντήσει στα πραγματικά ερωτήματα».

Τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Παρίσι επιβεβαιώνει και η επικεφαλής εταιρικών υποθέσεων της επενδυτικής τράπεζας Rotshchild & Co, Caroline Nico.
Η κ. Nico επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιανουαρίου, όμως η τράπεζα αρνήθηκε να παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ατζέντα της συνάντησης.

«Κατά την παραμονή του στο Παρίσι, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε επίσης με εκπροσώπους της Ρότσιλντ, όπως επιβεβαίωσε η επενδυτική τράπεζα» αναφέρει και η Le Figaro.

Νωρίτερα η ΝΔ μέσω του Βασίλη Κικίλια ανέφερε: «Γιατί ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναντηθεί μόνος του Κυριακή απόγευμα με την Ρότσιλντ χωρίς τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς τον πρόεδρο του ΟΔΔΗΧ και χωρίς κανένα συνεργάτη του αρμόδιο για οικονομικά θέματα;», διερωτήθηκε ο κ. Κικίλιας κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στα γραφεία της ΝΔ.

Και συνέχισε: «Ο κ. Τσακαλώτος ήταν ή όχι ενήμερος για τη συνάντηση του κ. Τσίπρα με τη Ρότσιλντ; Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, γνώριζε αν ο κ. Τσίπρας θα μεταβεί στο Παρίσι με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος, για να συναντήσει την Ρότσιλντ;».

Εξάλλου, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ζήτησε να μάθει με ποιον συναντήθηκε στο Παρίσι ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης, Μιχάλης Καλογήρου, αλλά και ποιοι ήταν αυτοί που επέβαιναν στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος με τον κ. Τσίπρα από τη Λισαβόνα Παρίσι.

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ