15.5 C
Arta
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Έτοιμη η ρύθμιση για την «Αγιά Σοφιά»!

Προχωρούν οι εξελίξεις όσον αφορά στην κυβερνητική λύση που προωθείται για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ. Όπως είναι γνωστό, το πρόβλημα που έχει προκύψει με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας (για τα υψόμετρα), αποφασίστηκε να ξεπεραστεί μέσω νομοθετικής ρύθμισης.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η τροπολογία που θα ανοίξει το δρόμο για την έκδοση της άδειας της «Αγιά Σοφιάς» είναι πλέον έτοιμη όσον αφορά στο τελικό της κείμενο και την αιτιολογική έκθεση που το συνοδεύει και απομένει η κατάθεσή της στη βουλή προς ψήφιση. Δεν είναι απίθανο αυτό να συμβεί ακόμη και μέσα στην προσεχή εβδομάδα, κάτι που θα εξαρτηθεί από το νομοσχέδιο που θα επιλεγεί για να τη συμπεριλάβει, όμως σε κάθε περίπτωση πρόθεση της πολιτείας είναι να κατατεθεί το συντομότερο δυνατό.

Κόντρα σε διάφορα σενάρια, η ρύθμιση δεν θα είναι φωτογραφική για την ΑΕΚ, αλλά λύνει ένα συνολικότερο πρόβλημα για έργα που θεωρούνται κοινής ωφέλειας. Και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τελικό της κείμενο προβλέπει αυτό που είχε αποκαλύψει πρόσφατα ο υπουργός επικρατείας Αλέκους Φλαμπουράρης, ότι δηλαδή, για αθλητικά έργα μεγάλου ενδιαφέροντος οι αρμοδιότητες θα φεύγουν από τους Δήμους και τις Περιφέρειες και θα περνούν στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

 

 

source

 

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ