11.6 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έρχεται Hayabusa τούρμπο το 2018, στους δρόμους το 2019

Μετά από παύση σχεδόν είκοσι ετών, ο σκληρότερος αγώνας μιας μοτοσυκλέτας, αυτός κόντρα στον αέρα, επανέρχεται στο προσκήνιο.

Όταν το ζήτημα της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής μπήκε στη ναφθαλίνη για χάρη της πολιτικής ορθότητας, μοτοσυκλέτες σαν την Blackbird, την Hayabusa και την ZX-10R έπαψαν σταδιακά να ενδιαφέρουν τον κόσμο και τους κατασκευαστές.

skltnh1

Σύμφωνα με πρόσφατο επεισόδιο της δικτυακής εκπομπής Two Enthusiasts όμως, στα μέσα του 2018 θα εμφανιστεί σαν μοντέλο 2019 ένα νέο Hayabusa (προφέρεται Χάιμπους και πρόκειται για το ιαπωνικό όνομα του γερακιού “πετρίτης”) από την Suzuki, αυτή τη φορά τουρμπισμένο!

Η παρουσίαση προφανώς συνδυάζεται με την 20ή επέτειο του μοντέλου που πρωτοπαρουσιάστηκε το 1999. Η μοτοσυκλέτα είχε εντυπωσιάσει κοινό και μίντια περνώντας στην ιστορία σαν η ταχύτερη παραγωγής.

Όμως έναν χρόνο μετά, θορυβημένοι οι Ιάπωνες κατασκευαστές από την πιθανότητα νομοθετικών περιορισμών της ταχύτητας ή/και της ιπποδύναμης στην Ευρώπη, προχώρησαν στη σύναψη μιας άτυπης συμφωνίας (με συμμετοχή και Ευρωπαίων κατασκευαστών) για να περιορίσουν την τελική των μοτοσυκλετών τους κάτω από τα 300χαω.

Ένα από τα αποτελέσματα της συμφωνίας ήταν να παραμείνει το Hayabusa ουσιαστικά ίδιο όλα αυτά τα χρόνια και ως το μοντέλο 2018.

Το μοντέλο όμως του 2019 θα φορά κινητήρα με στροβιλοσυμπιεστή, με τεχνολογία που έχει ήδη επιδειχθεί στο πρωτότυπο Recursion με τα 588κ.εκ. Που πρωτοεμφανίστηκε στο Τόκυο, το 2013.

Εδώ να πούμε πως το «τούρμπισμα» των Hayabusa είναι ήδη από τις δημοφιλέστερες μετατροπές της απίστευτης αυτής μοτοσυκλέτας που μαζεύει χιλιόμετρα σαν αεροπλάνο. Μόνον όσοι την έχουν οδηγήσει αντιλαμβάνονται τι εννοούμε. Ακόμη και τα RR ωχριούν μπροστά στην «αφύσικη» επιτάχυνσή της που θυμίζει απογείωση.

skltnh2

Αν τα νέα αληθεύουν, τότε η Suzuki αποφάσισε να αντιμετωπίσει μετωπικά την Kawasaki η οποία έχει κλέψει τις εντυπώσεις με τα δύο υπερτροφοδοτούμενα Ninja H2 και Ninja H2R -το τελευταίο θυμίζουμε, αποδίδει πάνω από 300 ίππους.

Η Suzuki χτυπήθηκε σκληρά από το “κραχ” του 2008. Δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα αν πούμε πως στην κορύφωση της κρίσης, η Suzuki είχε αναστείλει για έναν ολόκληρο χρόνο την παραγωγή μοτοσυκλετών. Μάλιστα η αντιπροσωπεία της στις ΗΠΑ αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση.

Η στενότητα είχε αντίκτυπο και στα Τμήματα Έρευνας & Εξέλιξης: μόλις πέρυσι άρχισε πάλι να παρουσιάζει νέα μοντέλα με πρώτο και καλύτερο το νέο GSX-R1000. Οπότε το νέο Hayabusa θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανικό σύμβολο και σημαία της ανάκαμψής της.

Οι πηγές που αποκάλυψαν την έλευση του τούρμπο Hayabusa κάνουν λόγο και για δύο ακόμη νέα GSX-R, ένα με 600 κυβικά και ένα με 750.

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ