10.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Άκτιο- Αμβρακία… Είναι ένα νεκρό έργο! Έκρηξη του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Επ’ αόριστον ουσιαστικά, σταμάτησαν τα έργα στον οδικό άξονα Άκτιου Αμβρακίας ενώ τον τελευταίο ενάμισι χρόνο απολύθηκαν από τα εργοτάξια πάνω από διακόσιοι εργαζόμενοι.

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας ζητά επειγόντως συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών, ενώ σε συνέντευξή του μίλησε για ένα νεκρό έργο.

Τον κώδωνα του κινδύνου έχουν σημάνει κατά καιρούς και φορείς της Ηπείρου, καθώς ο συγκεκριμένος άξονας, έχει ιδιαίτερη κυρίως για την Περιφερειακή Ενότητα της Πρέβεζας.

«Ο αυτοκινητόδρομος Ακτίου – Αμβρακίας επί της ουσίας είναι νεκρό έργο. Οι εργολαβίες σέρνονται, ενώ μόλις μία απ’ αυτές θα λέγαμε ότι απλά κινείται. Σαν περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εγώ προσωπικά, έχουμε λάβει αρκετές πρωτοβουλίες για το θέμα. Ζητάμε να λυθούν όλες οι εκκρεμότητες. Αυτό ζητούσαμε χρόνια πριν και τώρα απλά προσπαθούν να διαχειριστούν ένα βουνό.

Ζητάμε εδώ και τώρα ευρεία σύσκεψη στην Αθήνα υπό τον Υπουργό ώστε να μπουν νέα χρονοδιαγράμματα και αν χρειαστεί να εξεταστεί αν οι εργολάβοι αυτοί μπορούν να συνεχίσουν να εκτελούν το έργο. Έπρεπε να έχουν διαλυθεί τουλάχιστον πριν 3 χρόνια οι συγκεκριμένες εργολαβίες.

Είναι ντροπή αυτό που γίνεται. Από το έργο αυτό συνδέονται τουριστικές περιοχές της Αιτωλοακαρνανίας και ευρύτερα της Δυτικής Ελλάδας. Το υπουργείο ένα πράγμα έχει να κάνει για να λύσει το θέμα. Να λήξει τις εκκρεμότητες, ενώ αν υπάρχει κάτι άλλο πρέπει να μας το πει να το γνωρίζουμε. Αν αποφασίσει να λύσει τις εργολαβίες να το κάνει τώρα, διότι μετά δεν θα υπάρχουν χρήματα. Χρειάζεται άμεσα προσκλητήριο από το υπουργείο» τόνισε με κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Κατσιφάρας σε δηλώσεις που έκανε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Δυτικά FM 92,8».

Το Υπουργείο Υποδομών, κατά καιρούς έχει μιλήσει για εργολαβία σκούπα, η οποία ωστόσο ακόμη δεν έρχεται… Έτσι το έργο που ξεκίνησε με προβλήματα έχει μετατραπεί σε σύγχρονο γεφύρι της Άρτας χωρίς να υπάρχει ορίζοντας ολοκλήρωσής του.

 

 

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ