19.8 C
Arta
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Στο ΦΕΚ η «Ειδική Πρόσκληση» για υπαγωγή στη ρύθμιση αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων

Αναμένεται μαζική αποστολή «προσκλητηρίων» από τις ΔΟΥ προς τους φορολογούμενους για φορολογικό έλεγχο   Το προσκλητήριο προς τους φορολογουμένους για να προσέλθουν στην νέα ρύθμιση, δημοσιεύεται πλέον και … στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Τις επόμενες μερες θα καταφτάνουν κατά χιλιάδες πλέον τα «ραβασάκια» («Ειδική Πρόσκληση» θα λέγεται) τα οποία θα λένε ότι:    «Από την υπηρεσία μας έχει εκδοθεί η με αριθμό …εντολή φορολογικού ελέγχου για…. (σσ: περιγράφονται τα αντικείμενα του ελέγχου, πχ εισόδημα, ΦΠΑ κλπ).    Κατόπιν αυτού, κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 58 του ν. 4446/2016, μπορείτε να υπαχθείτε στις ευνοϊκές διατάξεις του άρθρου 59 του ως άνω νόμου, για φορολογικά αντικείμενα που αναφέρονται στην εντολή, με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται σε αυτόν.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις υποβάλλονται από το φορολογούμενο στην αρμόδια κατά περίπτωση Δ.Ο.Υ.    Κατόπιν υποβολής των δηλώσεων του ν. 4446/2016, οι φορολογούμενοι προσκομίζουν αντίγραφα των υποβληθεισών δηλώσεων και των σχετικών παραστατικών στην αρμόδια ελεγκτική υπηρεσία, προκειμένου να συνεκτιμηθούν κατά τη διενέργεια του ελέγχου».

Τα προσκλητήρια θα έρχονται από την Ανεξάρτητη  Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), για όσους έχει εκδοθεί ή πρόκειται να εκδοθεί εντολή ελέγχου έως τις 31 Μαϊου. Άμεσα στοχοποιούνται όσοι βρίσκονται ήδη σε έλεγχο, αλλά σειρά παίρνουν περίπου 1,3 εκατομμύρια ΑΦΜ για τα οποία οι ελεγκτικές αρχές έχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής στη διάθεσή τους, ασυμφωνίας των τραπεζικών καταθέσεών τους με τα δηλωθέντα εισοδήματα.

 

 

 

 

πηγή

Related Articles

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

SOCIAL

9,593ΥποστηρικτέςΚάντε Like
76ΑκόλουθοιΑκολουθήστε

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ